Strona 132 z 191 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142182 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,311 do 1,320 z 1907

Temat: Jaki model opon letnich

Glovash's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2014
    Miasto
    Poznań EkypaPN
    Auto
    AUDI
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T BAM

Domyślny

ja bym poszedł w Potenza Adrenalin RE002 albo Sessanty przy tych cenach

marek_s3's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2010
    Miasto
    Waldenburg
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AJQ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Glovash Pokaż post
    ja bym poszedł w Potenza Adrenalin RE002 albo Sessanty przy tych cenach
    zapewne. Bo mieszanie opon z półki max performance z turystycznymi falkenami to coś nie-halo ale dyskusja na potęgę idzie w takim kierunku, i o ile przeciętni A3kowcy mogą byc zadowoleni to jak widzę że S3 albo tłuste 2.0T i dalej ta sama gadka, to powodzenia... a Miro jak małe bardzo przebiegi i opona na 2-3 sezony bo tak zmieniasz to kup Dunlopa Sport maxxx RT, oponę wybitnie cichą i doskonałą w każdych warunkach, jedyny minus to zbyt duży wear, no ale, jak mówię , przy takim przebiegu rocznym nie ma to znaczenia

Miro's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2005
    Miasto
    Kraków i okolice
    Auto
    Biały Smok
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    129 razy

Domyślny

Dunslop Sport Maxx za drogi dla mnie
    Te Potenzy w tej cenie to lezaki 2011/12

Zamowilem Sessanty , zobaczymy...
    Nie pomagam na PW, nie muszę
    Od tego jest forum i tematy na nim

montenegro99's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2013
    Miasto
    pomorskie
    Auto
    A3 8P
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0 TDI PD BMM (140KM)
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

I dodatkowo te Dunlopy Sport Maxxx RT znikaja w oczach, u mnie po 10tys. zostało z 4mm bieżnika z przodu, a auto nie było jakoś specjalnie żyłowane.
    No i wlasnie cena, w moim przypadku 205/55/R16Y za sztuke 300zł, a za tyle to mozna kupic niejedna 225/45/R17.

pomocnik's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2013
    Miasto
    Gdansk
    Auto
    XXX
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    481 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Miro Pokaż post
    Zamowilem Sessanty , zobaczymy...
    Skad zamowiles, jaka cena i przede wszystkim rocznik?

Miro's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2005
    Miasto
    Kraków i okolice
    Auto
    Biały Smok
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    129 razy

Domyślny

niestety ale wszedzie moga jedynie zapewnic ze opony nie sa starsze niz 24mce
    360zl/szt , niestety drozeja z dnia na dzien
    jak przyjda to sie wszystko okaze
    Nie pomagam na PW, nie muszę
    Od tego jest forum i tematy na nim

cosmo-pl's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2007
    Miasto
    StalowaWola/Warszawa
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez marek_s3 Pokaż post
    zapewne. Bo mieszanie opon z półki max performance z turystycznymi falkenami to coś nie-halo ale dyskusja na potęgę idzie w takim kierunku, i o ile przeciętni A3kowcy mogą byc zadowoleni to jak widzę że S3 albo tłuste 2.0T i dalej ta sama gadka, to powodzenia... a Miro jak małe bardzo przebiegi i opona na 2-3 sezony bo tak zmieniasz to kup Dunlopa Sport maxxx RT, oponę wybitnie cichą i doskonałą w każdych warunkach, jedyny minus to zbyt duży wear, no ale, jak mówię , przy takim przebiegu rocznym nie ma to znaczenia
    Turystyczne to są Twoje wypowiedzi. Takie w sam raz, żeby się z nich pośmiać przy pieszej wędrówce po górach.

Opis producenta:

Falken ZIEX ZE 914
    Nowa opona opracowana z myślą o komforcie jazdy, bez pogarszania jej osiągów sportowych.
    Opona daje kierowcy Maksymalną przyczepność, niski poziom hałasu oraz optymalne opory toczenia.Opona dedykowana do sportowego stylu jazdy.

No ale marek_s3 wszakże lepiej wie od producenta, do czego jego opony są przeznaczone. I tak o to Falken, który swoją jedyną kampanię reklamową w Polsce, prowadzi w oparciu o Drift Open, sponsorując jednego z zawodników - robi to aby sprzedawać opony "turystyczne". beka na całego z marka_s3 - króla porad wszelakich - na wszystko ma złotą radę i gotową odpowiedź. Sorry że się tak z Ciebie nabijam, może jest coś z Tobą nie tak i nie powinienem, ale nie mogę wytrzymać po prostu jak czytam Twoje brednie.

ps. jeździłem na nich w samochodzie wybitnie sportowym i naprawdę dają radę, żeby nie było, że jestem gołosłowny. Azenis jest twardszy, głośniejszy i jeszcze bardziej sportowy, ale poza Sincera w mniejszych rozmiarach, to Falken nie ma opon typowo "turystycznych". Ziex to kompromis pomiędzy sportem i turystyką, ale te opony i tak są dosyć twarde, mimo wszystko. Przy tym trochę cichsze i gorsze na mokrym od Azenis. Wszystkie ich opony, oferowane w Europie, poza zimówkami i poprzednim, średnio udanym Ziex'em, miałem okazję sprawdzić tak btw. Obecnie dziewczyna w Suzuki Alto ma Euroall Season AS 200 i też dają radę. Patrząc na ogólny stosunek cena vs jakość, to mnie wcale nie dziwi, że w testach Falken nie pokazuje się od jakiejś super strony, bo by był jeszcze większym zagrożeniem "dla wyjadaczy". Sessanta, którą wybrał kolega @Miro, to dokładnie odpowiednik Ziex'ów Falkena. Azenis, to Vorti.

Cytuj Oryginalnie napisane przez Rafpres Pokaż post
    Witam szanowne grono ja tez przymierzam się do zakupu letnich w rozmiarze 205/55/16 kwota jaka dysponuje to 850 max 900 zł autem podróżuje na co dzień a szukałem i jest tyle rożnych opinii na każda firmę i oponę ze już zgłupiałem .zależny mi na dość cichej oponie i w dobrych parametrach zużycia oraz przyczepności , jak macie jakieś konkrety to piszcie .
    Bo gdzieś Twój post uciekł. Budżetu nie masz szalonego, ale spójrz sobie na Falken Ziex 914, to co kolega @Miro brał pod uwagę. Myślę, że spełni Twoje wymagania przy założonym budżecie.
    http://www.skapiec.pl/site/cat/2100/comp/4031996

ewentualnie Barum Bravuris 3HM 205/55R16 91H
    http://www.skapiec.pl/site/cat/2100/comp/8718027
    one pewnie trochę dłużej wytrzymają ale będą pewnie momentami odrobinę gorsze

A na granicy Twoich możliwości
    Pirelli Cinturato P7
    http://www.skapiec.pl/site/cat/2100/comp/1241890

Osobiście patrząc na stosunek cena vs jakość wziąłbym Falkeny. Gdybym naprawdę dużo jeździł Pirelli, a najlepiej Micheline Energy Saver +, ale one są poza Twoim budżetem.
    Ostatnio edytowany przez cosmo-pl - 19-02-15 o 10:55

marek_s3's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2010
    Miasto
    Waldenburg
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AJQ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez cosmo-pl Pokaż post
    No ale marek_s3 wszakże lepiej wie od producenta, do czego jego opony są przeznaczone. I tak o to Falken, który swoją jedyną kampanię reklamową w Polsce, prowadzi w oparciu o Drift Open, sponsorując jednego z zawodników - robi to aby sprzedawać opony "turystyczne". beka na całego z marka_s3 - króla porad wszelakich - na wszystko ma złotą radę i gotową odpowiedź. Sorry że się tak z Ciebie nabijam, może jest coś z Tobą nie tak i nie powinienem, ale nie mogę wytrzymać po prostu jak czytam Twoje brednie.
    ale ty dziecinny jesteś, jak red bull reklamuje się na VW w WRC i Sebastien Ogier ma logo na czapce tzn że pije codziennie to świństwo, tak...wiesz co to jest marketing ? sam jestes brednia.. mowa o 914 modelu a nie całej firmie i co ma drift do tego że sa reklamy na imprezie...ale ty jestes dziecinny na maxa... moze cała radośc twojego jałowego życia to nabijanie sie z innych..spróbuj zgłosić post
    poza tym koleś wam poleca nagminnie na lato opony z indexem H, takie są zawsze najtańsze w danym rozmiarze, tyle że nieodpowiednie do wielu A3 i niezgodne z zaleceniem producenta, i to jest nadużycie. Sam jak jezdzi swoim 1.6 to niech sobie zaklada nawet T, ale niech nie poleca innym. I wcale nie chodzi tu o max predkosci którymi ktos się porusza, bądź nie porusza zeby sobie żonglować tymi wartościami do woli. Jest tu jakis mod, ale merytoryczny, który potrafi weryfikować treści samozwanczego kolesia -guru ?? czy tylko taki od usuwania obelg...??

pomocnik's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2013
    Miasto
    Gdansk
    Auto
    XXX
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    481 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Miro Pokaż post
    niestety ale wszedzie moga jedynie zapewnic ze opony nie sa starsze niz 24mce
    360zl/szt , niestety drozeja z dnia na dzien
    jak przyjda to sie wszystko okaze
    No trudno, a skąd brałeś? Na stronach są po 390zł/szt, a boje się mało sprawdzonych stron.

cosmo-pl's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2007
    Miasto
    StalowaWola/Warszawa
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez marek_s3 Pokaż post
    ale ty dziecinny jesteś, jak red bull reklamuje się na VW w WRC i Sebastien Ogier ma logo na czapce tzn że pije codziennie to świństwo, tak...wiesz co to jest marketing ? sam jestes brednia.. mowa o 914 modelu a nie całej firmie i co ma drift do tego że sa reklamy na imprezie...ale ty jestes dziecinny na maxa... moze cała radośc twojego jałowego życia to nabijanie sie z innych..spróbuj zgłosić post
    poza tym koleś wam poleca nagminnie na lato opony z indexem H, takie są zawsze najtańsze w danym rozmiarze, tyle że nieodpowiednie do wielu A3 i niezgodne z zaleceniem producenta, i to jest nadużycie. Sam jak jezdzi swoim 1.6 to niech sobie zaklada nawet T, ale niech nie poleca innym. I wcale nie chodzi tu o max predkosci którymi ktos się porusza, bądź nie porusza zeby sobie żonglować tymi wartościami do woli. Jest tu jakis mod, ale merytoryczny, który potrafi weryfikować treści samozwanczego kolesia -guru ?? czy tylko taki od usuwania obelg...??
    Ostatnio mam wiele radości z nabijania się z Ciebie i z głupot, które piszesz, a już najlepsze nabijanie jest wtedy, jak brniesz dalej w te głupoty i idziesz w zaparte do samego końca Jak typowy chłop na miedzy się o centymetr nie przesunie. Kompromituj się dalej. H koledze @Rafpres spokojnie wystarczy, bo jest 1.9 TDI, które ma 191 km/h Vmax, ale wiemy, wiemy marek by włożył Y, bo nóż się 30 kilometrów z górki trafi i do tych 220 dobije, to się zapewne od razu policja przyczepi i opony rozlecą

I marek_s3, żeby było jasne, ja się odnoszę do Twoich wypowiedzi i nie urządzam sobie personalnych wycieczek w stylu że Twoje życie jest żałosne... Także jak wzywasz moderatorów, to chyba Tobie się należy ostrzeżenie, nie mi. Jak sam słusznie stwierdziłeś - ja się nabijam z Twoich wypocin (bo wypowiedziami tego w sumie nazwać nie można), nie z Ciebie, chociaż Ci współczuję, bo mi by było ciężko ze sobą wytrzymać, jakbym tak plótł 3 po 3 i jeszcze przy tym nie dawał za wygraną. To jest to najgorsze połączenie, gdzie ktoś jest gadatliwy i nie ma nic ciekawego do powiedzenia, a przy okazji jest uparty jak osioł.

11. Podziękowania dla cosmo-pl za pomoc w problemie

pomocnik (20-02-15)

Strona 132 z 191 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142182 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania