ja bym poszedł w Potenza Adrenalin RE002 albo Sessanty przy tych cenach
ja bym poszedł w Potenza Adrenalin RE002 albo Sessanty przy tych cenach
|
zapewne. Bo mieszanie opon z półki max performance z turystycznymi falkenami to coś nie-halo ale dyskusja na potęgę idzie w takim kierunku, i o ile przeciętni A3kowcy mogą byc zadowoleni to jak widzę że S3 albo tłuste 2.0T i dalej ta sama gadka, to powodzenia... a Miro jak małe bardzo przebiegi i opona na 2-3 sezony bo tak zmieniasz to kup Dunlopa Sport maxxx RT, oponę wybitnie cichą i doskonałą w każdych warunkach, jedyny minus to zbyt duży wear, no ale, jak mówię , przy takim przebiegu rocznym nie ma to znaczenia
Dunslop Sport Maxx za drogi dla mnie
Te Potenzy w tej cenie to lezaki 2011/12
Zamowilem Sessanty , zobaczymy...
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
I dodatkowo te Dunlopy Sport Maxxx RT znikaja w oczach, u mnie po 10tys. zostało z 4mm bieżnika z przodu, a auto nie było jakoś specjalnie żyłowane.
No i wlasnie cena, w moim przypadku 205/55/R16Y za sztuke 300zł, a za tyle to mozna kupic niejedna 225/45/R17.
niestety ale wszedzie moga jedynie zapewnic ze opony nie sa starsze niz 24mce
360zl/szt , niestety drozeja z dnia na dzien
jak przyjda to sie wszystko okaze
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
Turystyczne to są Twoje wypowiedzi. Takie w sam raz, żeby się z nich pośmiać przy pieszej wędrówce po górach.
Opis producenta:
Falken ZIEX ZE 914
Nowa opona opracowana z myślą o komforcie jazdy, bez pogarszania jej osiągów sportowych.
Opona daje kierowcy Maksymalną przyczepność, niski poziom hałasu oraz optymalne opory toczenia.Opona dedykowana do sportowego stylu jazdy.
No ale marek_s3 wszakże lepiej wie od producenta, do czego jego opony są przeznaczone. I tak o to Falken, który swoją jedyną kampanię reklamową w Polsce, prowadzi w oparciu o Drift Open, sponsorując jednego z zawodników - robi to aby sprzedawać opony "turystyczne".![]()
beka na całego z marka_s3 - króla porad wszelakich - na wszystko ma złotą radę i gotową odpowiedź. Sorry że się tak z Ciebie nabijam, może jest coś z Tobą nie tak i nie powinienem, ale nie mogę wytrzymać po prostu jak czytam Twoje brednie.
ps. jeździłem na nich w samochodzie wybitnie sportowym i naprawdę dają radę, żeby nie było, że jestem gołosłowny. Azenis jest twardszy, głośniejszy i jeszcze bardziej sportowy, ale poza Sincera w mniejszych rozmiarach, to Falken nie ma opon typowo "turystycznych". Ziex to kompromis pomiędzy sportem i turystyką, ale te opony i tak są dosyć twarde, mimo wszystko. Przy tym trochę cichsze i gorsze na mokrym od Azenis. Wszystkie ich opony, oferowane w Europie, poza zimówkami i poprzednim, średnio udanym Ziex'em, miałem okazję sprawdzić tak btw. Obecnie dziewczyna w Suzuki Alto ma Euroall Season AS 200 i też dają radę. Patrząc na ogólny stosunek cena vs jakość, to mnie wcale nie dziwi, że w testach Falken nie pokazuje się od jakiejś super strony, bo by był jeszcze większym zagrożeniem "dla wyjadaczy". Sessanta, którą wybrał kolega @Miro, to dokładnie odpowiednik Ziex'ów Falkena. Azenis, to Vorti.
Bo gdzieś Twój post uciekł. Budżetu nie masz szalonego, ale spójrz sobie na Falken Ziex 914, to co kolega @Miro brał pod uwagę. Myślę, że spełni Twoje wymagania przy założonym budżecie.
http://www.skapiec.pl/site/cat/2100/comp/4031996
ewentualnie Barum Bravuris 3HM 205/55R16 91H
http://www.skapiec.pl/site/cat/2100/comp/8718027
one pewnie trochę dłużej wytrzymają ale będą pewnie momentami odrobinę gorsze
A na granicy Twoich możliwości
Pirelli Cinturato P7
http://www.skapiec.pl/site/cat/2100/comp/1241890
Osobiście patrząc na stosunek cena vs jakość wziąłbym Falkeny. Gdybym naprawdę dużo jeździł Pirelli, a najlepiej Micheline Energy Saver +, ale one są poza Twoim budżetem.
Ostatnio edytowany przez cosmo-pl - 19-02-15 o 10:55
ale ty dziecinny jesteś, jak red bull reklamuje się na VW w WRC i Sebastien Ogier ma logo na czapce tzn że pije codziennie to świństwo, tak...wiesz co to jest marketing ? sam jestes brednia.. mowa o 914 modelu a nie całej firmie i co ma drift do tego że sa reklamy na imprezie...ale ty jestes dziecinny na maxa... moze cała radośc twojego jałowego życia to nabijanie sie z innych..spróbuj zgłosić post
poza tym koleś wam poleca nagminnie na lato opony z indexem H, takie są zawsze najtańsze w danym rozmiarze, tyle że nieodpowiednie do wielu A3 i niezgodne z zaleceniem producenta, i to jest nadużycie. Sam jak jezdzi swoim 1.6 to niech sobie zaklada nawet T, ale niech nie poleca innym. I wcale nie chodzi tu o max predkosci którymi ktos się porusza, bądź nie porusza zeby sobie żonglować tymi wartościami do woli. Jest tu jakis mod, ale merytoryczny, który potrafi weryfikować treści samozwanczego kolesia -guru ?? czy tylko taki od usuwania obelg...??![]()
Ostatnio mam wiele radości z nabijania się z Ciebie i z głupot, które piszesz, a już najlepsze nabijanie jest wtedy, jak brniesz dalej w te głupoty i idziesz w zaparte do samego końcaJak typowy chłop na miedzy się o centymetr nie przesunie. Kompromituj się dalej. H koledze @Rafpres spokojnie wystarczy, bo jest 1.9 TDI, które ma 191 km/h Vmax, ale wiemy, wiemy marek by włożył Y, bo nóż się 30 kilometrów z górki trafi i do tych 220 dobije, to się zapewne od razu policja przyczepi i opony rozlecą
I marek_s3, żeby było jasne, ja się odnoszę do Twoich wypowiedzi i nie urządzam sobie personalnych wycieczek w stylu że Twoje życie jest żałosne... Także jak wzywasz moderatorów, to chyba Tobie się należy ostrzeżenie, nie mi. Jak sam słusznie stwierdziłeś - ja się nabijam z Twoich wypocin (bo wypowiedziami tego w sumie nazwać nie można), nie z Ciebie, chociaż Ci współczuję, bo mi by było ciężko ze sobą wytrzymać, jakbym tak plótł 3 po 3 i jeszcze przy tym nie dawał za wygraną. To jest to najgorsze połączenie, gdzie ktoś jest gadatliwy i nie ma nic ciekawego do powiedzenia, a przy okazji jest uparty jak osioł.
pomocnik (20-02-15)
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)