|
Musisz wgrać softa od europy kodowanie vagiem nie pomaga we wszystkich licznikach jeśli zmieniłeś tarcze.
Witam
Mam bardzo duży problem z licznikiem audi a3 2001 1,9 TDI.
Sprawa wygląda tak:
Pod odpaleniu auta wskazówki od obrotomierza i prędkościomierza wstają normalnie po chwili opadają i ponownie wstają do swojego pierwotnego położenia. (tak jakby restartowały się). Niekiedy po odpaleniu auta trzeba czekać parę sekund aż wstaną do prawidłowego poleżenia. Problem występuje na zimny i ciepłym silniku.
Nie ma reguły.
Na vagu niby wszystko wporządku z licznikiem, żadnych błedów. Wymieniałem akumulator, testowałem na zimny i ciepłym silniku i dalje nic.
Wymieniana była również motorola i dalej to samo. Kolega przekłada również płyty licznika i nic nie pomogło. Licznik od swojego auta wrzucałem do innej a3,co
prawa benzyna, ale nie było już takich anomalii jak u mnie. Regenerowałem rozrusznik i dalej jest to samo.
Gdzie szukać? W czym może być problem? Auto 3 tygodnie już stoii i dalej nie wiadomo co jest grane.
Obdzwoniłem kilku elektryków i nikt nie spotkał się z taką sprawą.
Pomoże ktoś?
P.S. nie wiem czy tutaj ten temat pasuje, jeśli nie to wybaczcie, ale nie mam już głowy co jest grane z moim autem.
Pozdrawiam
Licznik pewnie pol fis. Usterka jaegerra. Licznik do naprawy lub wymiany
A może zanika zasilanie na którymś pinie licznika
Licznik jaegera to wielka niewiadoma. Mogl byc naprawiany wczoraj a dzis padnie. Podmien licznik i najlepiej na pelen fis
Mam pytanie, temat podobny. Wczoraj zapaliły mi się kontrolki Check i ESP. Dzisiaj byłem u kolegi podpiąć pod kompa i wygląda to tak: Check - przepływka do czyszczenia/ wymiany. EPS/ABS - problem ze sterowaniem silnikiem (jakieś pomysły co to może być? jestem w tym ciemny...) może to mieć związek z tym, że licznik również mam do wymiany bo przez okres minusowych temp wariował ( nie pokazywał prędkości, obrotów, temp. Generalnie wszystkiego, dopiero po rozgrzaniu i ponownym odpaleniu załączy) Błąd z esp może mieć związek z tym, że licznik jest popsuty? Czy jednak problem leży gdzie indziej?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)