|
tak jak już kiedyś napisałem, przed zrobieniem pierwszych 1000
-użytkowanie pojazdu codziennie parę km do pracy ( zmniejszej miejscoowosci do miasta), na weekend jakieś wypady do szkoły, za miasto itp. Jazda w tygodniu raczej spokojna, jedynie na weekend na szybszych trasach większe predkosci
-chcę być pewny jego jakości i tego że będzie dobry dla mojego silnika
- na olej nie szczędzę. max 40zł/litr. i jakieś pewne źródło zakupu (inter cars?)
a temat dogłębnie czytam
i ten ktos to raczej nie prowokacja :
A to było do kolegi powyżej, do Twojej wypowiedzi, pod cytatem pytanie. Kolego - 500 ml, to nie dramat - spróbuj zastosować sobie olej Motul Synergie 10W40 6100+ - szukaj firma posiadających certyfikat m. in. oil-land.pl pro-choice.pl i inne. W intercars ja osobiście bym nie brał. Kup sobie od razu więcej na dolewki np np 2x5l plus litr, bo tyle pewnie dolejesz między wymianami. Ogólnie gdybyś chciał ograniczyć pobór, to możesz zastosować olej 15W50 Motul Synergie 6100, ale chyba jeszcze nie czas na to - z tym 500ml na castrolu, może okazać się że to 400 ml na Motulu, a takie zużycie pośrednie. Odezwij się najwyżej przy następnej wymianie, to ocenimy jak 10W40 się sprawdził.
Miałem na myśli o prowokacji użytkownika piszącego w języku "polskim" . Znasz taki sklep może jak LUC ART ?
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Nie znam. Jeżeli mają aktualny certyfikat - to ok.
Panowie,
Czy ktos mial do czynienia z olejami Millers Trident ?
http://www.firmy.net/W7FBY,olej-synt...oils,2383.html
Jakies opinie ?
Hmmm a co Ci po tych opiniach?
Jaka ilosc oleju wchodzi od MIN do MAX na miarce? Spotkalem sie z roznymi opiniami ze jest to 500ml albo 1000ml. Roznica min-max jest wspolna dla wszystkich silnikow stosowanych w 8P?
Cosmo-pl oproznij skrzynkę.
Audi A3
-rocznik 2000
-pojemnosc 1.6 APF 102KM
-przebieg ok. 225k km
-nie wiem jaki teraz jest
-styl jazdy mieszany, większość czasu jeżdżę po mieście
-auto mam od 2lat rok temu dolałem 1L już nie pamiętam czego ale jakiś castrol to był, w najbliższą sobotę chcę wymienić olej po za tym zbiera mi się biało-żółta maź pod korkiem (opisałem to na innym temacie, "zważenie" się oleju? krótkie trasy?) znajomy polecił mi jak na razie zmianę oleju i przejechaniu jakiś 500-1000km i zobaczeniu czy maź zniknęła, a dopiero później zalać silnik jakimś już dużo lepszym olejem
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)