Ja się skusiłem jednak na dunlopy RT. W tym tygodniu powinny być to dam znać jak wrażenia![]()
Ja się skusiłem jednak na dunlopy RT. W tym tygodniu powinny być to dam znać jak wrażenia![]()
|
tez bym sie skusil na te RT gdyby miesiac temu byla taka cena jak teraz, a one zmiast drozec to tanieja heh
395zl za takie opony, niedawno za sessante albo hanka V12 trza bylo tyle dac.
Dobrze zrobiles
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
Jezdzilem na tych zeetexach, sa ok, nie ma co oczewac cudow od opony za taka kase, jak za 195zl za szt w rozmiarze 225/45r18 to chyba nic sensowniejszego nie dostaniesz
Sam sie przymierzam do zakupu tych zeetexow, dokladniej to 215/45 r17. Poczekam jednak jeszcze na opinie
Edit
A co myslicie o oponach GT Radial?
Dokladnie to zainteresowal mnie modeL Champiro HPY. Za komplet okolo 1200 zl.
Plus pytanie z innej beczki. Jak mam teraz stare Fuldy 225/45 r 17 to 215/45 r 17 beda nizsze tak?
Ostatnio edytowany przez Nosek - 25-03-15 o 17:58
Ja w sobotę naciągam, to zobaczymy. Oby głośne nie były bo tego nie znoszę
A3 8P 2.0T 263KM i 394Nm - Gwinted fitmented in progress
Muszę kupić nowe oponki (205/55/16) i wybrałem 3 modele: Zeetex ZT1000 (160 zł), Dębica Presto (197 zł) albo Hankook Kinergy Eco K425 (210 zł)... i tu pytanie (bo widziałem parę postów na temat Zeetexów) - czy jest sens dopłacać 160-200 zł za komplet do Dębicy lub Hankooków ?? Czy Zeetexy w moim odrzutowcu 1.6 dadzą radę ? I czy ktoś jeździł na Dębicach Presto? Opinie na oponeo i innych takich traktuję z przymrużeniem oka.
- - - Aktualizacja postu - - -
Nosek, 225 - 215 to szerokość opony, wysokość to '45' .
Mój tata jeździ dokładnie na takim rozmiarze opony z Dębicą presto i mówi, że bardzo fajne oponki w tej cenie, a robi około 25/30k km na letnich rocznie.
Podpis niezgodny z regulaminem forum.
Zastanawiam się nad zakupem opon r16 205 55 i teraz Lepiej zakupić Dunlopa Sportmaxa RT czy uniroyal rainsport 3 ? Ktoś coś doradzi ? W uniroyalu typ bieżnika nie powiem bo mi się podoba ale właśnie czy nie lepiej kupić dunlopa .
majkel, w auto świat jest test opon i są uniroyal rainsport 3 - wychodzi tam na to, że są bardzo dobre na mokrym, jednak nie radzą sobie aż tak dobrze na suchym, mają nieco większe od czołówki opory toczenia, ich teoretyczna trwałość to 26 000, czyli nie za wiele - wiadomo, coś za cośjednak dwóch moich kolegów z pracy je ma i chwalą, że bardzo dobre oponki. Ja jednak wybrałbym hankook kinergy eco k425, gdyż ogólnie w testach wychodzą po prostu lepiej - opona ma być dobra i na mokrym i na suchym, prawdopodobnie właśnie je kupię w przyszłym tygodniu
Mogę je mieć za 207 zł/szt a te uniroyale za 224, więc cenowo również mi bardziej pasują
Ale jeszcze rozkminiam nad tymi dębicami presto i zeetexami
![]()
Takim testom do końca nie wierze w te testy ,najważniejsze są rady właśnie użytkowników . Trochę poczytałem postów o tych oponach i te dwie mnie zainteresowały . Z większym plusem na dunlopy ,są na pewno droższe ale bezpieczeństwo przede wszystkim . Po niedzieli oddaje swoje felgi do regeneracji więc już powoli trzeba będzie się zdecydować![]()
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)