Witam czy do Audi a3TFSI 2.0 z 2005 roku założe te tarcze i klocki, Zimmermann Brake ATE Ceramic Pads 312mm Va 282mm, pojęcie mam o tym znikome a nie chce się potem bawić w odsyłanie itd. Dzięki za pomoc.
Witam czy do Audi a3TFSI 2.0 z 2005 roku założe te tarcze i klocki, Zimmermann Brake ATE Ceramic Pads 312mm Va 282mm, pojęcie mam o tym znikome a nie chce się potem bawić w odsyłanie itd. Dzięki za pomoc.
|
Podeślij VIN auta to ustale CI jaki masz rozmiar.
Testował ktoś EBC black dash ?
Ja wlasnie kupile pod moje 6 tloczki ate ceramic i wkrotce zobacze jak sie sprawuja, ogolnie brembo i ate zwykle sa ok, textar troche pyli ale dobrze hamuja, trw jest sredni i pyli latwo sie przegrzewa, zimmermany slabe nie polecam, ebc nie jezdzilem.
Po pierwsze chyba uogólniasz- PD na 4 kołach?, (raczej) nie występują na tył- PD są dostępne tylko na przód (przynajmniej ja szukałem w paru hurtowniach i na necie). Po drugie zestaw ma "tylko" jeden minus, ale być może dla kogoś ten minus jest istotny - przy dynamicznej jeździe chol***ie hałasuje przy mocnym "zbijaniu" prędkości np.180-60 czy 220-140.
Pd sa dostepne na tyl ale czesto wersje slabe typu 230x9 czl te niewentylowane. Natemat ATE Ceramic jest opinia ze poza brakiem pylenia nie daja nic w porownaniu do zwyklych ATE ktore kosztuja 50% ceny Ceramic, ale to wkrotce sam wam powiem bo zrobie konkretne testy jak sie te ceramic zachowuja
Witam serdecznie ostatnio zauważyłem pękniecie na tarczy przódWiec czas na inwestycje, chciał bym aby ktoś mi doradził co najlepiej kupić jakie tarcze aby auto nabrało ładnego wyglądu
![]()
![]()
Tarcze nie są od "wyglądania" tylko od porządnego hamowania. Poza tym nawet najbardziej wybajerzone wizualnie tarcze przy małym rozmiarze w 1.9TDI będą wyglądały słabo. Zmieniaj na coś większego jesli planujesz jakieś modyfikacje pod maską to wtedy będą też lepiej wyglądały. Jeśli mocy Ci wystarcza to zakładaj nowe, markowe, w tym rozmiarze co masz. Wystarczy poczytać ten wątek aby coś sobie wytypować...
czołem,
mam tarcze 345mm, jazda i hamowanie dynamiczne/agresywne.
Ate nie wytrzymało 20 tysięcy + Pagid
Zimmermann gładki po około 12 tysiącach na rozgrzanych znowu trzęsie kierownicą + Pagid
co kupić? budżet max 700-1000zł
może Textar (700zł)?
tarox'a nie dam rady finansowo![]()
My life be like Ooh Ahh...
... wracam do gry![]()
BKD+GTB2260VK = 245ps/510Nm
by EvolutionMotorSport
mój golf mk1 http://www.a3-club.net/forum/showthr...57#post1331057
Załóż Zimmermanny ale z dobrym klockiemy tym razem
Wrzuć Zimmermanna gładkiego bo sport może się w budżecie nie zmieścić i klocki Ferodo DS![]()
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)