Zrob najpierw usterke bo nie dojdziesz do ladu z autem
|
Ale obiaw jest taki jakby coś było przytkane i nie ciągnie od dołu, myślałem ze może coś z katalizatorem?
Jak by kat byl przytkany mial bys uboga mieszanke na bank 2 a za wysoka na bank 1 , sprawdz. Sondy i przeplywke czasem nie ma bledu ale podaje bledne dane
Błąd jest z sondy za katem, pierwsza była wymieniana, przepływke czyścilem, nawet kupiłem na podmiankę ale nic nie dało
Wyjmij cat i go potraktuj chemia do czyszczenia dpf albo go wytlucz ze srodka jak zapchany i wtedy zobacz co bedzie po za tym sprawdz zakres pracy sond nie tylko bledy
Pierwszą wymieniłem na orginalna bosha a druga chyba jest tylko diagnostyczna i nie ma wpływu na prace silnika
Witam. Odgrzebe trochę temat żeby nie zakładać drugiego. Zamierzam wyciąć katalizator i założyć strumienicę, lecz zastanawiam się, czy wystarczy wspawać do niej na początku gniazdo na sondę, wkręcić ją i powinno wszystko śmigać bez żadnego błędu, czy muszę dokupować jakieś emulatory żeby sonda nie dawała błędu i wszystko dobrze śmigało? Dodam że mam tylko jedną sondę przed katem.
masz ją przed katalizatorem i jak go wycinasz to zostaje ona na swoim miejscu
ok już widzę jak to jest więc robisz na nią port
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)