W jaki sposob sprawdziles przeplywke???
Cewka jest ok???
W jaki sposob sprawdziles przeplywke???
Cewka jest ok???
|
Cewkę nie sprawdzałem. Przeplywke po prostu odpiąłem. Jakoś tydzień jeździłem z odpiętą przeplywką, to folowały obroty, ale reszta było ok, dla tego stwierdziłem że to nie ona
Problem był w regulatorze ciśnienia paliwa. Wymieniłem regulator i po problemie !
Witam mam problem z A3 TDI 110 km zdarza sie mi ze mam problem z odpaleniem po wyłączonym silniku, silnik nagrzany wyłączam i po upływie pięciu minut nie chce odpalić kręce silnikiem kilka razy potem chwile odczekuje i dopiero odpala nic nie dymi silnik normalnie pracuje na komputerze nic nie wykazało , za uwarzyłem ze na przewodzie przezroczystym paliwa który idzie z filtra paliwa do pompy wtryskowej jest mała bańka powietrza gdy silnik jest wyłączony.
Może układ jest zapowietrzony. Spróbuj go odpowietrzyć na początek. Wymieniałeś filtr paliwa?
A3 8L 1.6 AKL 101KM --> A4 B5 1.9 TDI AFN 190KM --> S3 8L 1.8T APY 210KM
No raczej ta banka powietrza tak zostaje nawet mechanik mi powiedział ze ka w tych samochodach jest , ale dziś byłem u elektro mechanika innego bo ta sytuacja mnie już wyprowadza z równowagi i podpioł sie nic nie znalazł zadnego błedu ale powiedział mi abym przełorzył z innego samochodu przekaźnik 109 on prawdopodobnie jest przyczyną tych anomali
Witam ja natomiast Mam taki problem w Audi A3 8P 1.9tdi z 2007 roku mianowicie kiedy auto postoi z 3 dni nieruszane kiedy proboje np. na 4 dzień je odpalić to nieda rady mianowicie wsiadam przekręcam kluczyk wciskam pedal sprzegla bo tak trzeba robic w tym aucie przekręcam kluczyk i nic cisza silnik nawet nieruszy nic po prostu się niedzieje. Dopiero jak zamkne i otworze auto kilka razy ewentualnie otworze i zamkne drzwi kilka razy to za któryms razem udaje się go odpalić. Akumulator spradzony rozrusznik wymieniony immobilizer wylaczony. Jakies pomysły proszę o pomoc?
jest ta bańka w wężyku i odpala bez problemu. Wczoraj byłem u elektro mechanika i powiedział abym zajrzał do przekaźnika 109 i zamienił go z innego samochodu aby zobaczyc czy ta awarja sie bedzie pojawiac dziś zaczołem szukac po szrotach ale na złość niema musze kupić
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)