Jak zatkam rure przed przepustnica to sie zadusi i zgasnie. Wiec lewe powietrze nie wchodzi w gre.
Jak zatkam rure przed przepustnica to sie zadusi i zgasnie. Wiec lewe powietrze nie wchodzi w gre.
|
dziwne:/
rozbierałeś przepustnicę czy czyściłeś ją bez rozbierania?
zastanawia mnie to zduszanie jak i fakt że przy podmianie przepustnic dzieje się to samo.więc chyba przepustnica odpada/chyba ze obie były uszkodzone
Wyjmowalem ja do czyszczenia. Wczoraj jeszcze pod kompem pokazalo ze czujnik temperatury pokazuje -40 na rozgrzanym silniku. Ale mi sie wydaje ze od tego to raczej te obroty sie nie dzieja.
- - - Aktualizacja postu - - -
Wogole to ktos przed mna ja chyba juz czyscil. Bo jak ja wyczyscilem to mozna bylo dostrzec rysy jakby ja tam ktos srubokretem w nie ktorych miejscach potraktowal.
postaraj się dostać jakąś pewną na podmianę
No musze cos pomyslec.dzieki za odzew z twojej strony
a i jeszcze jedno
zrób vag-owanie jedno normalnie a drugie na włączonym silniku
Mam pytanie odnosnie przepustnicy w 1.6 BGU z 2004 r. Do przepustnicy dochodzi jeszcze od gory taka metalowa rurka przykrecana dwoma imbusami. Wie ktos od czego to i co w niej moze byc? Chce ja wykrecic do czyszczenia ale obawiam sie tej rurki.
Panowie a przy czyszczeniu przepustnicy wymienialiście jakieś gumy(uszczelki) przy niej? Warto? Macie może nr części, nie chciałbym kupić złej.
U siebie nie wymieniałem bo nie była ani spekana ani sparciala
Black and white dokładnie taka sama co mi dałeś na pw
Ostatnio edytowany przez r4d3on - 21-05-15 o 19:56
Witam. Czy to normalne, że po czyszceniu przepustnicy leci troszke wody z wydechu? Czy to resztki czegoś co się dopala, czy to przez adaptacje?
edit: przed jej czyszczeniem nie bylo zadnej wody. A i po czysczeniu nie jezdzilem autem tylko tak pod blokiem pochodzilo i widzialem mokre za wydechem.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)