dużo ludzi własnie kusi sie na takie ,,pełne korekty" za 400zł a potem niestety jest płacz i rozczarowanie po kilku dniachjak wyjdzie prawdziwe oblicze usługi
w takiej cenie jedynie co to odświeżenie
dużo ludzi własnie kusi sie na takie ,,pełne korekty" za 400zł a potem niestety jest płacz i rozczarowanie po kilku dniachjak wyjdzie prawdziwe oblicze usługi
w takiej cenie jedynie co to odświeżenie
|
gość chce wejsc dopiero na rynek, ponoć dużo aut zrobił widziałem troche zdjęć i całkiem ok to wygląda. Sam wszystko robi, mówi że potrzebuje auto na 5, 6 dni. Więc chyba wie w czym rzecz.
I bierze za 5 dni pracy 500zł? Jedna osoba ma dokładną korektę średniej wielkości auta potrzebuje dwóch dniówek minimum zakładając że nie ma niespodzianek a często kończy się na 3 dniach. E46 robiłem tydzień bo lakier twardy i bardzo się starałem bo efekt był super. Nie wierzę że ktoś za takie pieniądze się będzie bawił z autem kilka dni. Obstawiam że gościu przeleci auto raz i koniec.
500zł za 5 dni, do tego odliczając materiały i inne koszty - albo strasznie nisko ceni swój czas i robotę, albo jak wyżej, co zresztą o wiele bardziej prawdopodobne.
Panowie czy można uratować lakier który jest przypalony maszyna polerska?
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Tak w zależności jak został przypalony, odpowiednie pasty i zabawa maszyną rotacyjną i orbitalną powinny dać zadowalający efekt, pytanie jak mocno lakier jest przypalony i jaki to jest lakier pomiar grubości lakieru jest w tym przypadku obowiązkowy, czy to jest auto japońskie czy niemieckie ? czy dany element był lakierowany ?
EVO CARS Auto Spa - Auto Detailing
I czy przypalony jest na elemencie plastikowym czy metalowym?
Przypalony jest na dachu. Auto to moja trójeczka lakier czarny LY9B. Lakiernik robił mi burchle które były od strony kierowcy. Na początku myślałem ze to jakiś syf po zimie. Auto glinkowalem przeleciałem dodo juce i moim zdaniem jest przypalony. Jutro postaram sie zrobić zdjęcie.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
500zł za 3 etapową korektęcena jak u lakiernika na polerce, niestety tak jak koledzy wcześniej napisali nawet robiąc to jako hobby nikt nie wykona Ci 2-3 etapowej korekty za 500zł wraz z zabezpieczeniem itd. Odliczając materiały to ile może zarobić ? Jeśli nie lubisz swojego auta oddaj go w ręce osoby która dopiero niby wchodzi na rynek, robi auta za darmo itd. Dlatego często mam do robienia właśnie takie auta po " fachowcach " większość klientów nie zgadza się nam nawet na pokazanie efektu auta którego do nas dostarczyli bo im wstyd za własną głupote. Nie każde auto da się poprawić bo zazwyczaj niema już jak poprawić ze względu na bardzo cieniutką powłokę lakierniczą po polerowaniu.
Panowie, szybkie pytanie - ile mniej więcej może kosztować pomalowanie 4 czujników parkowania pod kolor auta u lakiernika?
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)