przeliczłeś mniej wiecej jaki budźet CI na to pójdzie?;d
przeliczłeś mniej wiecej jaki budźet CI na to pójdzie?;d
|
Tak najdrożej końcowe strojenie auta u specjalistów mapowanie itp bo od 900zł do 1100zł mi powiedzieli s*****.... i sam kompresor też drogi a reszta to małe zło.... Wątek niedługo się zacznie jak ruszą prace.
Rozumiem, że wrzucasz kucizne? Jak tego nie przemyślałeś to szybko możesz rozbierać silnik...
ja chętnie poogladam jak będą ruszać prace;d czyli silnik idzie do sprawdzenia najpierw?
Jeszcze lepszy setup, kompresor od dołu niech ciągnie i do tego k04 na wyższe obroty ;p
Kumpel robi od miesiąca 1.8 biturbo na 400+ ale to temat na osobny wątek.
W każdym razie, powodzenia w zrealizowaniu projektu z kompresorem ; )
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Uwaga! Mój nick wymawiamy tak jak jest napisane: skrzypul a nie "skszypół"
205 1.9 GTi 128KM, CRX Del-Sol 1.6 136KM, A3 8L 1.8TQ 180KM, S3 8L BAM 260KM, A3 8P 2.0TQ 400KM
S4 B8 3.0 TFSi: 475KM
Chrysler Town&Country 3.6 290PS
hmm a mi sie wydaje ze jesli dla Ciebie najwiekszym wydatkiem bedzie samo strojenie przy dolozeniu kompresora, to albo dlugo nie pojezdzisz, albo w ogole nie dojdzie to do skutkuaczkolwiek chetnie bym poogladal fotostory z takiego projjektu
Sam jestem spawaczem. Stali nierdzewnej pod dostatkiem u mnie ;p A co do kompresora ma tylko bić 0,5 bara i delikatnie usprawnić auto ale wszystko sie okaże po hamowni czy się nadaje czy nietak 150 może 170 więcej zarazie nie chce
A i gdzie taki temat założyć ? Bo mam wiele pytani i pasowało by to obgadać xD
to kompresor z 1700zł kosztuje,nie?
myśle ze w głowym temacie takie kwestie mozna poruszac;d;d
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)