Moje Fuldy niby tez sa rowne a daja po uszach jakbys czolgiem jechal.
Moje Fuldy niby tez sa rowne a daja po uszach jakbys czolgiem jechal.
|
No, podobno bringstone jest twardy a w dodatku run flat także podobno tak mają że hałasują, plus taki że jedzie się jak przyklejonym![]()
Mam dylemat, muszę kupić 4 nowe opony 225/45R17 i aktualnie najbardziej jestem zdecydowany na dwa modele:
Fulda SportControl V1 (E, B, 67dB)
Toyo T1R (F, E, 71dB)
Jakieś doświadczenia macie z tymi oponami? Czytałem trochę, że Toyo lubią bardzo szybko się zdzierać. Chyba, że jeszcze coś innego do 320zł/szt. Jeżdżone będzie głównie w słoneczne dni.
Mam zamiar kupić opony Dunlop SP SPORT MAXX RT 225/45 R17 i pojawił się dylemat o indeks prędkości, a mianowicie:
- 91W (do 270km/h), czy może:
- 91Y (do 300km/h)?
Przejechałem ponad 1000 km więc myślę ze mogę podzielić się swoja opinią na temat Vredestein Ultrac Cento. Opony świetnie trzymają. Pokonywanie łuków przy wyższych prędkościach czy też wykonywanie gwałtownych manewrów nie stanowi dla tych opon żadnego problemu. Ultrac Cento są przy tym dość komfortowe aczkolwiek nieco je słychać - nie mogę powiedzieć że są głośne ale myślę że znalezienie cichszych opon nie stanowiłoby problemu. Z racji tego że dobrze kleją myślę że mogą dość szybko znikać ale zbyt wcześnie żeby to stwierdzić. Do tego super wyglądają na feldze i mają bardzo duży rant ochronny. Mogę je z czystym sumieniem polecić. Rozmiar 225/40/18
Ostatnio edytowany przez PiTi - 04-05-15 o 21:12
Witam, chcę kupić opony letnie 205/50/17 do a3 2004 2.0fsi
Zastanawiam się między oponami Barum Bravuris 3HM, lub Vredestein Sportrac 5- w tej kategorii cenowej (+1000zł) z tego co wyczytałem jest to najsensowniejszy wybór.
Komplet Barumów kosztuje 1100zł, a Vredesteinów 1320zł... Jest sens dopłacać do Vredesteinów ?? (na papierze mają trochę lepsze parametry)
Jeżdżę głownie w mieście , czasami jakaś mała trasa. Przebieg roczny ok 15tys km . Nogę mam dość ciężką![]()
Wszystko zależy od tego, czego wymagasz od opony. Generalnie nie polecam Vredesteinów do jazdy po mieści, to są w większości dosyć twarde opon, dobre do jazdy w trasę, na autostrady i ekspresówki. W twoim przypadku lepsze będą Barumy. NIestety w tym przedziale cenowym ciężko zaproponować coś lepszego, ew. są jeszcze uniroyale, ale są ciut droższe od Vredesteinów. Czy warto dołożyć do Barumów? Uniroyale są rewelacyjne do jazdy po mokrej nawierzchni, pozostałe parametry będą mniej lub bardziej zbliżone
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)