Ciekawi mnie, dlaczego nie daje w ogóle zimna jak już się załączy :/
Ciekawi mnie, dlaczego nie daje w ogóle zimna jak już się załączy :/
|
Witam,
W mojej audi a3 8l 1.8t zaobserwowałem dziwny objaw odnosnie klimatyzacji. Klimatyzacja po uruchomieniu silnika jest ok wieje zimnym powietrzem, regulacja działa. Jednak wystarczy aby temperatura silnika podniosła się do 90 stopni plus przejade kawałek (2-3 km) i z dmuchawy zaczyna wiać jedynie ciepłym powietrzem. Sprawdziłem okazuje się że wentylator klimatronika przestaje działać czego powodem jest najprawdopodobniej brak zimnego powietrza. Po ostudzeniu silnika poniżej 90 stopni kimatronik ponownie zaczyna działac :/
Podłaczyłem vaga, klimatronik nie zgłasza błędów jedyny błąd to w engine Barometric Pressure sensor (F96) (ale zdaje mi się że nie jest on powiązany z problemem z klimatronikiem). Klimatyzacja jest świeżo nabita.
Macie może jakoś pomysł co może być przyczyna takiego dziwnego zachowania? W razie potrzeby mogę wrzucić wartości odczytane z kanalów klimatronika (przed uzyskaniem 90 stopni oraz po).
Z góry dziekuję za pomoc.
Ostatnio edytowany przez Igorow - 16-08-15 o 14:44
Masz przedlifta?
Wygląda na uszkodzony termowyłącznik na wężu od płynu chłodzącego. Temat poruszany wiele razy w tym wątku.
Igorow (17-08-15)
Ostatnio edytowany przez Igorow - 16-08-15 o 17:31
Witam. Ja mam taki problem, że oddałem do warsztatu samochód i stwierdzili, że chłodnica klimatyzacji jest do wymiany. No to ok zamówiłem nową założyli i nabili klimatyzacje. Powiedzieli, że klima działa i jest ok. Wsiadłem do samochodu odpaliłem go i patrze.... No niby wieje mi zimnym. Uradowany opuściłem warsztat. Im dalej jechałem tym coraz cieplej wiało aż wyłączyłem klime i stwierdziłem,że nie ma różnic czy na klimie czy nie. Problem jest taki, że po uruchomieniu klimatyzacji ani jeden wiatrak się nie kręci. Słychać jedynie obciążenie sprężarki. Na początku pierdnie zimnym i cisza. Wentylator cisza. A najlepsze jest to że jak samochód na postoju popracuje i się nagrzeje to oba wentylatory się załączają na chłodnicy... Już kurde nie wiem... Jutro jade do tego warsztatu i powiem, że klima nie działa.... Ale może ktoś się z czymś takim spotkał i wie gdzie szukać, bo mam pilny wyjazd na wakacje za kilka dni a mnie już ku..... trafia ;///
Po wymianie klimatronik wrócił do normalnej pracy, aż znów przyjemnie się jeździ
Dziękuje bardzo za cenna poradę!
Kupiłem zamiennik MEYLE 100 919 0019 za 25 zł. Wymiana max 15 min roboty. Jakby ktoś potrzebował to numer OEM 191 919 369 A.
Dla wymieniających który nie chcą spuszczać całego borygo z układu proponuję podłożyć coś pod wyciekający płyn podczas wymiany wyłącznika temperaturowego jeżeli nie chcecie zalać innych podzespołówdodatkowo proponuję podpiąć wtyczkę do nowego wyłącznika przed jego włożeniem oraz założeniem zawleczki.
Jak sprawdzić "na krótko" W takim szybkim skrócie?
Cześć. Kilka dni temu przestała chłodzić mi klima. Zrobiłem testy VAG'iem i dostałem błędy. Może ktoś podpowiedzieć, od czego mam zacząć, aby naprawić usterkę?
Kod:Tuesday, 18 August 2015, 17:15:34 VAG-COM Version: Release 409.1-S Control Module Part Number: 8L0 820 043 M Component and/or Version: A3 KLIMAVOLLAUTOMAT_D77 Software Coding: 03143 Work Shop Code: WSC 06435 1 Fault Found: 00604 - Potentiometer Positioning Motor for Air Flow Flap (G113) 30-10 - Open or Short to B+ - Intermittent --------------------------------------------------------------------------- Tuesday, 18 August 2015, 17:21:26 VAG-COM Version: Release 409.1-S Control Module Part Number: 8L0 820 043 M Component and/or Version: A3 KLIMAVOLLAUTOMAT_D77 Software Coding: 03143 Work Shop Code: WSC 06435 4 Faults Found: 00603 - Footwell/defroster Flap Positioning Motor (V85) 00-00 - - 00601 - Potentiometer On Positioning Motor for Central Flap (G112) 00-00 - - 00532 - Supply Voltage B+ 00-00 - - 01206 - Signal for Duration of Ignition: OFF 00-00 - - ---------------------------------------------------------------------------
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)