W sumie może być. Tylko w etce po winie nie ma czujnika temp powietrza zasysanego.
- - - Aktualizacja postu - - -
A panel ma ten numer taki jak z vinu
W sumie może być. Tylko w etce po winie nie ma czujnika temp powietrza zasysanego.
- - - Aktualizacja postu - - -
A panel ma ten numer taki jak z vinu
|
O u mnie jest identycznie z tym ze moja klima chodzi, ale mam wrazenie ze nie do konca dobrze, takze 2007 2.0tdi, zawór sprezarki załacza ja u mnie na max. do 72%, -50st.C to zapewnie G89 który powinien być za wentylatorem tam gdzie ciagnie powietrze - u mnie takze go tam nie ma, czytałem ze niektóre modele go nie maja(chyba zalezne od rocznika) ale po co jest to pole które go pokazuje? mam wrazenie ze to jest coś pomylone(moze zmieniany był panel i klima mysli ze w aucie jest -50st.C i nie załacza sie do konca/nie otwiera poprawnie klap mieszajacych.
No własnie mysle ze powinna widnieć tam informacja "Not Instaled" moze to kwestia kodowania(musze sprawdzić czy nie mozna zmienic kodowania) lub inna opcja to znaleźć gdzie jest wpiety piny w panelu i wstawic odpowiedni rezystor tak ze niby jest np 20st.C ?
Edit:
Panele bez czujnika G89 sa od indeksu M ja mam 8P0820043AD czyli jak mam to rozumiec? wogole to w ksiazce serwisowej jest cos o naprawie gwarancyjnej klimy takze nie wykluczone ze jakis "spec" spieprzył robote
Ostatnio edytowany przez Igorch - 14-08-15 o 09:57
skrzypul (20-08-15)
Problem dotyczy tego iż w mojej a3 nie da się wyłączyc przycisku econ. stało sie tak dzisiaj jednak po zgaszeniu auta i odpaleniu go ponownie jest juz normalnie. i tak w sumie dzieje się w kółko. Pare razy zapalalem auto i gasilem i raz nie dało sie wylaczyc a raz dało. w czym moze byc problem ? klima normalnie chlodzi gdy uda sie zgasic tego econ.
Sprawdź sobie czy masz odpowiednio czynnika w układzie, podłacz też się pod kompa bo możliwe że elektrozawór na sprężarce pada i dlatego takie klocki z przyciskiem econ.
Doposażanie - Elektryka - Diagnostyka Grupy VAG
To ja się przypomnę i poszerzę pytanie. Pacjent a3 2.0 tdi 2007 nie chłodzi mimo praktycznie całego nowego układu. I pytania moje są takie: Czy moduł komfortu ma coś do działania klimy a drugie czy w moim modelu są dwa czy jednen czujnik temperatury w zderzaku (bo na schematach rok modelowy 2007 ma A już 2008 nie).
Witam zakupiłem klimatronic z 19.05.2011r, i mam problem z ac ale z tego co wiem to trza przerzucić środek ze starego, i mam pytanie co oznaczają te końcówki numerów 8p0820043bm ta końcówka BM?
czy panel klimy w 8P każdy jeden pasuje p&P, wystarczy zobaczyc na identyczny zestaw przycisków, czy jednak są jakieś myki montażowe i trzeba szukać po nr fabrycznym części...potrzebuję taki kupic w idealnym stanie wizualnym i nie wiem czy wystarczy sugerować się identycznym wyglądem i układem przycisków ? dzięki z góry za odp
Nie pasuje każdy jeden, najlepiej patrz na nr części, w zależności od roku samochodu były różne sterownia klapą dławienia
Witam,
jak wyłączyć tryb dual? raz mi się udało ( jakiś przypadkiem, nie wiem jak) i jednym pokrętłem ustawiałem temp. dla obu stron
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)