Stare jak świat, ale próbował ktoś kiedyś albo myślał nad wsadzeniem czegoś takiego do środka?
W sumie, fajna opcja, nie mam tylko pojęcia jak można by to zintegrować ze sterowaniem w kierownicy![]()
Stare jak świat, ale próbował ktoś kiedyś albo myślał nad wsadzeniem czegoś takiego do środka?
W sumie, fajna opcja, nie mam tylko pojęcia jak można by to zintegrować ze sterowaniem w kierownicy![]()
Ostatnio edytowany przez klamamoto - 19-07-15 o 10:11
|
Interfejs diagnostyczny z Bluetooth i łączy się z tabletem
A tutaj appka:
https://play.google.com/store/apps/d...l.torque&hl=pl
A co do sterowania z kierownicy to chyba na filmiku widziałem, że za tabletem siedzi radio z kasetą-adapterem, która jest kabelkiem podłączona do tabletu![]()
Ostatnio edytowany przez sebad13 - 16-03-15 o 19:25
Czego to w dzisiejszych czasach ludzie nie wymyślą...
Witam ostatnio myślałem o radiu 2din i przerobieniu konsoli w mojej audi na 2din ale potem pomyslalem ,ze wytne otwor w ramce plastikowej idealny na tablet 7" ekran i tam go wstawie a zwykle radio 1din wstawilbym jakos pod popielniczka lub usunalbym ja i cos wyrzezbil . Tablet polaczony bylby z radiem poprzez aux nie zawsze bo muzyka leciala by normalnie z radia a glownie tableta uzywalbym jako nawigacji badz internetu (karta sim) o ile umieszczenie tabletu w konsoli nie bedzie jakims tam mega problemem to zasilanie go moze przysporzyc troche problemow mianowicie musialbym rozkrecic go i wlutowac sie z przewodami i napieciem tylko teraz tak włączanie/wyłączanie za kazdym razem musialbym naciskac przycisk i czekac az tablet sie wlaczy badz wylaczy troche by to bylo meczace z czasem . Radia 2din nie chce bo po pierwsze takie z nawigacja porzadne jest drogie no a po drugie tutaj jeszcze bym mial internet a z tego czesto korzystam np. Na postoju cos sprawdzic itd mam tablet od razu wchodze i to by bylo mega rozwiazanie gdyby wypalilo no ale nie sposob jest mi kupic tablet zrobic dziure w konsoli wlozyc go tam i wyciagac go gdy sie rozladuje naladowac i wkladac znowupiszcie co sądzicie o tym i jak mozna by rozwiazac sprawe wl/wyl zasilania tabletu z instalacji audicy
- - - Aktualizacja postu - - -
Ps. Tablet juz oczywiscie mam i dlatego chce go wykorzystac![]()
Robią goście takie rzeczyZobacz jak w 4 przyrzeźbił
![]()
http://www.audiaddict.net/viewtopic....9f27f11#p39563
Myślę, że i w A3 dałoby radę takie coś zrobić![]()
No tutaj jest mega konkretna robota zrobionamysle ze az tak bym sie nie bawil bo przyciski awaryjne grzanie szyby zostawil bym na swoim miejscu klimatronik tylko nizej bym dal z 2 cm zrobil dziure na tableta w ramce i konsoli potem to wszystko posklejal ladnie wykonczyl szpachlowka pomalowal i tyle mam jakas tego wizje juz wstepna tylko musze dokonac pomiary czy to wszystko razem z radiem mi wejdzie
Witam.
Ktoś już przerabiał temat ? i ogolnie co o tym sądzicię ? opłacalne ? mi się bardzo podoba i chciałbym coś takiego wykonać ale nie wiem jak się wogóle do tego zabrać i zamiast ipada byłby tablet z netem i gps oraz pare innych drobiazgów do tego![]()
Czarny okular, lewy pas i płynę...
Tak. Ja kiedyś myślałem o tym, jednak zrezygnowałem na rzecz jakiegoś markowego dwudinowego radnia
Tablet ma swoje zalety czyli, niska cena,gps, Internet i pewnie android ułatwia wiele spraw....
Ale do tego musisz doliczyć wzmacniacz - raczej przyzwoity z podziałem mocy na głośniki i suba, gdzie jakość dźwięku co dla niektórych z tabletu nie powala.
Wiec sumując tablet i wzmacniacz mamy tysiaka do którego dokładasz pięć stówek i od tej ceny zaczynają sie radia samochodowe z dotykowym wyświetlaczem....które w tym początkowym przedziale cenowym nie grzeszą możliwościami ale juz są.
Tak żeby był choćby gps to trzeba liczyć 2k co najmniej.
Zalety radia to wiadomo dźwięk, na pewno lepsza możliwość sterowania nim, pewnie panel który zawsze mozesz wyciągnąć i pewni jeszcze cos się znajdzie, co akurat nie przyszlo mi ma myśl
Wiec alternatywa jest ale to zalezy o co komu chodzi, czy pełna mobilność, czy dźwięk i obsługa jego
Jeszcze pod uwagę biorę zamiast tabletu takie urządzenie Iriverodtwarza pliki FLAC
radio za dobra kase +iriver + mini jack = dobry dźwięk ( nie wliczającąc głośników )
Czarny okular, lewy pas i płynę...
http://allegro.pl/radio-nawigacja-an...658298738.html a o takim czyms nie mysleliscie? z aliexpress mozna za 300$ zamowic z tego co patrzylem
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)