te kompresory M62/5 to widzę ze używki chodzą po 300złnie wiem ile to jest warte, osobiście wolę zrobic swapa na T ;p
te kompresory M62/5 to widzę ze używki chodzą po 300złnie wiem ile to jest warte, osobiście wolę zrobic swapa na T ;p
|
ja rozumiem;D dlatego bede śledził temat;p czekam na newsy;d
Coś się pomyśli
Ostatnio edytowany przez Krys12b - 30-06-15 o 14:37
Mam parę pytani przed rozpoczęciem projektu
Jak obliczyć aktualny stopieni sprężenia ? ( Nie ciśnienia ) ?
Doładowanie do Max 0,5 bara nie konieczne jest odprężenie silnika (wyczytane na forum tuningowy) Prawda/Fałsz ??
Czy czujniki na kolektorze ssącym wraz z przepływomierzem powietrza (Silnik AGN) da się przeprogramować ???
Czy można zwiększyć dawkę na seryjnych wtryskach (np. mocniejszą pompką paliwa) ????
Czy gumy z kolektora ssącego do głowicy nie zostaną zdarte przy doładowaniu ?????
Bierta M62 z Mesia. Elektrosprzęgło ma co się przydaje jeśli myśli się o ekonomii
Czy można zwiększyć dawkę na seryjnych wtryskach (np. mocniejszą pompką paliwa) ???? - To jest chyba kwestia strojenia po prostu
Do doladowanie ok 0,4bara nie trzeba odprezac (jest to umowna wartosc zalezna od silnika i paliwa), możesz dmuchać nawet i 0,7bara ale wtedy nalezy lac tylko i wylacznie pb100.
Czujniki da sie programowac.
Mozna zwiekszyc dawka
Gumy nalezy zacisnac obejmami bo pojawia sie nieszczelnosci i nici z mocy.
Kto bedzie stroil - programował komputer w samochodzie ?
nie moge nigdzie znalezc filmiku agn + kompresor, a ciekaw jestem jak by to jezdzilo w porownaniu do zwyklego 1.8T....
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)