|
siemka a vag002 i inny program zczyta mi mape ????
żaden vag002 ani 004 ani żaden inny vcds nie
http://www.galingas.lt/cmd-flasher
było A3 Sportback 1.9 TDI BLS 7GN MY2007
oki metti a czym moge dpf programowo wywalic
ale to chyba nie temat o tymtaka moja szczera rada płynąca z głębi serca
jeśli pytasz o tak błahe rzeczy jak wyżej to lepiej sam się nie zabieraj za programowe usuwanie DPF, zleć to specjalistom
![]()
Ok a rozrusznik jak zdiagnozowac czy rzeczywiscie nadaje sie do wymiany? Z tego co patrzylem nowy okolo 600 zl uzywka 200 ... Czy moze regeneracja ?
a po co chcesz wymieniać? łożysko zatarte? sprzęgiełko uwalone? szczotki czy komutator skończony?, jest jakiś objaw - kontrolka ładowania się pali? jeśli nie to zmierzyć multimetrem ładowanie a jeśli jest powyżej 14V to jest OK
No wlasnie nie ma chyba objawow przynajmniej ja ich nie widze. Chodzi o to odpalanie na cieplym niby jeden z powodow szarpniecia przy odpalaniu na cieplym to roxrusznik. Aku nowe dawka zwiekszona ale jak rozrusznik ma na to wplyw to nie wiem. Na zimnym pali idealnie na cieplym prawie tez z tym, jak pisze od czasu do czasu strasznie szarpnie motorem . i co z tym zrobic?
przepraszam, odpowiedzi udzieliłem pod kątem alternatora, jakoś umknęło mi że pytasz o rozrusznik, niemniej jednak wygląda to trochę podobnie, warto rozrusznik przeczyścić czy też zregenerować, zawsze spowoduje to jego szybsze i lepsze kręcenie aczkolwiek na szarpnięcia jednym z kilku - powtarzam - jednym z kilku i to najczęstszym powodem jest zbyt mały prąd rozruchu akumulatora, jeśli aku ma już swoje lata to właśnie na to stawiam, przerabiałem to dwa razy i wielu userów forum http://www.vwgolfv.pl/viewtopic.php?...0611&start=615 jak też forum OCP i innych, optymalnym wyborem do TDI jest 76Ah 780A wg EN Varty, chodzi głównie o ten drugi parametr 780A aby posiadał jak największy prąd rozruchu, temat o akumulatorach też jest gdzieś na forum
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)