Temat już był niedawno omawiany tyle że sprawa dotyczyła niesprawnego przedmiotu, a w moim przypadku przedmiot był sprawny. Otóż tak, wystawiłem znajomego telefon na allegro, sprzedał się, kupujący wpłacił kasę, wysłałem mu telefon. A po kilku dniach dostałem e-mail o treści:
na co mu odpisałem:Wczoraj otrzymalem telefon
Niestety nie spelnia on moich oczekiwan
w zwiazku z powyzszym odsylam go Panu w poniedzialek rano
prosze o zwrot pieniadzy na dane[...]
a on na toWitam,
jak to nie spełnia oczekiwań? W żadnym wypadku nie przyjmuję zwrotu towaru.
na co ja:wiem ze to nie jest nowy telefon i cena byla niska ale mam prawo do zwrotu i go odsylam
pozdrawiam
a on:Witam, owszem prawo do zwrotu przysługuje ale gdy kupi się produkt NOWY od firmy. Kupił Pan produkt używany od osoby prywatnej, nie mam pewności czy Pan tam jakiejś części nie wymienił sobie. Proszę nie odsyłać ponieważ nie przyjmę zwrotu.
Co w takim przypadku robić? Telefon jest sprawny, sprawdzałem go przed wysyłką i jakoś nie wspomniał na początku nic o tym że coś nie działa tylko dopiero jak się nie zgodziłem na zwrot. Mało tego wysyłając ostatnią wiadomość usunął część naszej korespondencjitelefon nie jest zgodny z opisem nie dziala przycisk aparatu przegladarka internetowa tez o bateri nie wspomne
jezeli nie przyjmie pan zwrotu wystawiam negatywa zglaszam sprawe na allegro i policje![]()