Witam, czy wie ktoś może jaka jest wewnętrzna średnica rury wydechowej? Chodzi mi o tą część tam gdzie kat jestMiałem to sprawdzić ale zapomniałem a już wszystko skręciłęm..
Witam, czy wie ktoś może jaka jest wewnętrzna średnica rury wydechowej? Chodzi mi o tą część tam gdzie kat jestMiałem to sprawdzić ale zapomniałem a już wszystko skręciłęm..
|
Tłumik środkowy jest zawieszony na takich wieszakach jak na zdjęciu, wymiana jest banalnie prosta, odkręcasz dwię śróby (jak dobrze pamietam klucz 13 lub 10) i wieszak wychodzi
Witam, dzis dowiedziałem sie że moj kat w 1.8t aum dokonuje żywota... środkowy też ma gdzieś dziurke a kńcowy był juz spawany... Wiec zastanawiam sie nad wydechem z kwasiaka... pytanie brzmi jakie są to koszta? chodzi też aby przechodził samochod przeglądy, nie ryczał jak honda na rynnie i miał osiągi. ile by musiało być tłumików. najlepiej żeby ktoś mi to ogarnął w wlkp a najlepiej okolice poznania
Kompletny wydech z kwasu to 1500-2000zł. W zależności oczywiście gdzie i u kogo. Co do głośności zależy co kto lubi, jedni jeżdżą na jednym a inni na dwóch tłumikach, jak jesteś wyczulony to raczej dwa. Z przeglądem bez kata raczej problemu nie będzie, musiałby być straszny służbista choć tacy też się zdarzają. Zawsze można włożyć sportowy katalizator ale znów koszt niemały..
Fiat Bravo 1.9 TD 100 => A3 1.8T AUM => S3 BAM
Zawsze można dorwać jakiś aftermarketowy wydech końcowy, a rure od turbo do końcowego dać do jakiegoś welding service żeby zrobił na wzór oryginału
Rura z kwasu to coś koło 60 zł za metr, kolanko 90 stopni 28 zł .
Wszystko można, oczywiście, ale jak to ma być już wydech na tip top?? Kumpel wsadził końcowy jakiś aftermarketowy po tym jak oryginał mu zgnił i zwykłe a3 1.8 ryczało właśnie jak jakaś śmieszna honda... a żeby jechać jakoś adekwatnie do dźwięku.... Każdy robi jak uważa...
Fiat Bravo 1.9 TD 100 => A3 1.8T AUM => S3 BAM
wydech ma być na tip top nie lubie druciarstwa lecz trzeba na taki wydech odłożyć. Skłaniał bym sie do 2 tłumików dobrze by było gdyby ktoś kogoś polecił... nie chce żeby ktos to spieprzył
Koło Poznania, kolega Inko z Dem-Car Customs, odezwij się do niego myślę, że się nie zawiedziesz. Ewentualnie jak masz worek monet MG Motorsport.
Szczyg (03-12-15)
Oooo dzięki wielkie napisałem do niegowłąśnie jakąś godzine temu padł którys z tłumików zaczęło gruchać i audi chodzi jak wrc
![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)