panowie potrzebna rada co zrobić z vaqu pompą ?? bo widzę że nie od strony bloku tylko od drugiej strony czyli od dekielka zaczyna wychodzić pęcherzyki chyba z ropą ?? i nie wiem czy da się uratować ta pompę czy co robić ?? są jakieś uszczelki ??
panowie potrzebna rada co zrobić z vaqu pompą ?? bo widzę że nie od strony bloku tylko od drugiej strony czyli od dekielka zaczyna wychodzić pęcherzyki chyba z ropą ?? i nie wiem czy da się uratować ta pompę czy co robić ?? są jakieś uszczelki ??
The Fast and the Furious (żeton)
|
od strony dekielka czarnego też jest już możliwość zakupu uszczelek tzn całego zestawu do regeneracji całej pompy Vacum LUKa bo one mają wadę że ciekną uszczelki są z firmy MEAT&Doria indeks MD91147 podaję bo katalogowo nikt nie potrafi tego znaleźć brałem z IC koszt około 130zł
Mam problem chyba z pompą vacum ale nie wiem dokładnie co się z nią dzieje. Jak nacisnę kilka razy hamulec jadąc powoli to tracę hamulce i nie mogę wcisnąć głęboko pedała, a hamulców prawie nie ma. Czy pompa jest do wymiany czy są jakieś nieszczelności i czy da się coś z tym zrobić czy trzeba wymienić?
Jaką masz pompe luk czy bosch? Podciśnienie pompy możesz sprawdzić jedynie tzw. wakułometrem i niezbędna jest pomoc drugiej osoby. W pompach luk-a był problem ze szczelnością króca, który wychodzi z pompy vacum i idzie do serwa.
Pompa LUC, jak najlepiej zobaczyć czy nie ma wycieków? Moje objawy na to wskazują?
Sprawdź ten króciec co idzie do serwo od pompy( lubi mieć luz) a do tego taki zaworek zwrotny na wężyku i zbiornik podciśnienia (taka czarna kulka przy silniku) czy gdzieś nie ma nieszczelności.
Jak zregenerowac ten króciec vacum? Spawanie skrecanie? Robił ktoś coś z tym?
ALHandra serial 1,9TDI ALH 90+ ------> 120KM 269Nm------> 140KM 340Nm ------>------>???
piteroo21
Wyglada na to, że nie ma żadnych nieszczelności. Byłem dzisiaj u jakiegoś majstra i powiedział że tylko wymiana. Czy z wersji 90km będzie pasować do 110km?
Ja w swoim bylym alh delikatnie obstukalem obudowe wokol tego króćca i luzu juz po tym nie mial. Podcisnienie sprawdzone za kroćcem -0,9 znaczy wszystko ok.Ja na Twoim miejscu sprawdzil bym wakuometrem tak jak kolega renegat207 pisze wartosci podcisnien czy sa prawidlowe ,a potem ew. bral sie za naprawa ew.wymiane.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)