Jeżeli to wytrzyma mi pół roku to będe z tego efektu zadowolony z tego powodu ze idzie jesień i ranki sa ciemne wiec zabieram sie za to pewnie w ten weekend lub następnyo efektach nie trwałych dam znać
![]()
Jeżeli to wytrzyma mi pół roku to będe z tego efektu zadowolony z tego powodu ze idzie jesień i ranki sa ciemne wiec zabieram sie za to pewnie w ten weekend lub następnyo efektach nie trwałych dam znać
![]()
|
woskiem zabezpieczy i tez będzie dobrze
ja tak robie od kilku lat i nic z lampami sie nie dzieje
UWAGA! Skargi i żale do firmy BARTPOL Ostrowiec Św ( oddział Kingsoftu )
http://www.a3-club.net/forum/showthr...-Kingsoftu-%29
aby aby aby aby aby aby
Ja polecał bym MEGUIARS Headlight Protectant do zabezpieczenia lamp po polerce![]()
Cześć, jest ktoś na forum, kto zajmuje się kompleksową regeneracją lamp przednich? Pozdrawiam
Uderz do chudego92. Zna się na rzeczy![]()
damianek190 (06-03-16)
sam to zrobisz za pare gorszy ;] ja kupilem paste i scierke i sam rozebralem, wyczyscilem i 150 zl. w kapsie
Ja również regenerowałem lampki z zewnątrz we własnym zakresie. Co prawda lampy nie z mojego autka, ale były w masakrycznym stanie. Papier ścierny, pasta lekkościerna + średnia gąbka, potem pasta na wykończenie + miękka gąbka. Polerka pastami wykonywana maszyną polerską, a papierem ściernym ręcznie, na wodęLampy muszę jeszcze wyczyścić w środku.
Tak wyglądały lampy przed renowacją:
Po papierze sciernym i lekkościerną pastą i średnią gąbką (dosłownie 15 sekund polerowania maszyną):
![]()
![]()
![]()
Finalnie po polerowaniu pastą wykańczającą:
![]()
![]()
Mega efekt. Super robote odwaliles. Mam pytanie po takim zabiegu na jaki czas jest spokoj z tym tematem ? Chociaz na pare lat?.
Sam chce to zrobic u siebie ale brakuje mi maszyny polerskiej. A wiem ze bez tego dobrze sie nie zrobi
Ktoś kiedyś polecał coś takiego:
http://allegro.pl/zabezpieczenie-lam...151280149.html
Osobiście nie testowałem. U siebie raczej zabezpieczę lampy woskiem Coli 476.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)