Strona 135 z 152 PierwszyPierwszy ... 3585125133134135136137145 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,341 do 1,350 z 1512

Temat: Pompka centralnego zamka

Data dołączenia
    Jan 2015
    Miasto
    Łuków
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    8 razy

Domyślny

Witajcie. Kupiłem pompkę poliftową E. Ma ktoś gotowe kodowanie żeby to chodziło ? Bo np drzwi otwierają się bez pompki a ona otwiera je dopiero po odpaleniu auta. Nie mogę wgl tego ogarnąć.

klamamoto's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2011
    Miasto
    A3-CLUB.NET frakcja Bielsko
    Auto
    OOOO 264HP CS
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    23 razy

Domyślny

3 posty niżej masz link

Data dołączenia
    Jan 2015
    Miasto
    Łuków
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    8 razy

Domyślny

Nie widzę tak kodowania do tej pompki. Jak wpisuje 00000 to świecą się kierunki cały czas nie migają. Kodując jej niby seryjną wartość z pilotem i bez alarmu dzieje się tak jak opisałem.

Data dołączenia
    Jun 2014
    Miasto
    Bielsko-Biała
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Cześć. Zmagam się z dołożeniem scyzoryka do mojej A3. Niestety sprawdzając kostki przy pompce zauważyłem, że brakuje mi wyprowadzenia przewodów do kierunków. Wie ktoś może gdzie powinienem te przewody poprowadzić?

szparag's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2013
    Miasto
    Konin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    118 razy

Domyślny

O ile sie nie mylę to wszystko odnosnie kierunkowskazów jest związane z przyciskiem awaryjnych i układem co jest za nim. Ale pewien nie jestem, musiałbyś uderzyć do tematu ze schematami, zeby Tobie pokazali schemat hak awaryjne sa podłączone do pompki.

Data dołączenia
    Feb 2016
    Miasto
    Płock
    Auto
    Brak
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

Mam problem, dziś działało normalnie, po około 4h dochodzę do samochodu i bach, nie działa otwieranie, klikam i nie słychać pompki (Kierunki się świecą 2 razy) i potem taki odgłos i nic się nie dzieje.
    Zamknięcie z kluczyka (na pilocie centralny) działa ok, pompka działa, gdy zamykam z kluczyka i otwieram to działa normalnie pompkę słychać tylko właśnie przy tym pilocie nie chcę otworzyć, od środka również wszystko jest ok
    Co może być??

EDIT:
    Poruszałem całą centralką i działa, coś widocznie nie stykało.
    Ostatnio edytowany przez TheMobil - 17-04-16 o 12:49

Data dołączenia
    Feb 2016
    Miasto
    Kościerzyna
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV

Domyślny

witam panowie.

Zakupiłem A3 z nie działającym scyzorykiem. Pilot sprawny , zbiera fale , zamykanie kluczykiem zamyka całe auto , pompka działa ,ale prawdopodobnie poprzedni właściciel włożył nie odpowiedni "model" pompki. Czy można jakoś zdefiniować jaki symbol pompki będzie odpowiedni do mojego samochodu ? .

Data dołączenia
    Apr 2013
    Miasto
    jeżów
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

Posiadam pompkę 8LO 862 257 L, ostatnimi czasy długo pracowała przy otwieraniu/zamykaniu auta. Kilka dni temu przestała działać, okazało się że grafitowy wirnik jest pęknięty. Wymieniłem go jednak pompka nadal nie działała przy próbie uruchomienia jej było słychać jedynie takie "pykniecie" i nic się nie działo. Zakupiłem inną pompkę z oznaczeniem 8LO 862 257 E, po wymianie silniczek niby działa jednak brak ciśnienia powietrza i centralny wgl nie działa. Pompka nie zasysa ani nie wypuszcza powietrza z siebie. Podmiana samego silniczka z pompki L do pompki E nic nie daje. Brak mi pomysłu w czym może tkwić problem.

Na Vagu miałem wcześniej taki błąd: 01367 - Central Locking Pump Run Time Exceeded (Likely Leak)
    35-00 - -

Czy to jednak może być wina silniczka czy może gdzieś elektronika siadła?

Data dołączenia
    May 2016
    Miasto
    Kętrzyn
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.6 AVU

Domyślny

Cześć Wszystkim. Jestem od niedawna posiadaczem Audi a3 i padła mi pompka centralnego zamka. Wymontowałem ją i jej oznaczenia to 8L0862257K ale nigdzie nie mogę znaleźć o takiej samej literze . która będzie pasowała ?

Chmiel's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2012
    Miasto
    Sokółka
    Auto
    Skoda
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez tito Pokaż post
    Posiadam pompkę 8LO 862 257 L, ostatnimi czasy długo pracowała przy otwieraniu/zamykaniu auta. Kilka dni temu przestała działać, okazało się że grafitowy wirnik jest pęknięty. Wymieniłem go jednak pompka nadal nie działała przy próbie uruchomienia jej było słychać jedynie takie "pykniecie" i nic się nie działo. Zakupiłem inną pompkę z oznaczeniem 8LO 862 257 E, po wymianie silniczek niby działa jednak brak ciśnienia powietrza i centralny wgl nie działa. Pompka nie zasysa ani nie wypuszcza powietrza z siebie. Podmiana samego silniczka z pompki L do pompki E nic nie daje. Brak mi pomysłu w czym może tkwić problem.

Na Vagu miałem wcześniej taki błąd: 01367 - Central Locking Pump Run Time Exceeded (Likely Leak)
    35-00 - -

Czy to jednak może być wina silniczka czy może gdzieś elektronika siadła?
    Proste pytanie - nie zgubiłeś łopatek, które chodzą w tym wirniku?

Strona 135 z 152 PierwszyPierwszy ... 3585125133134135136137145 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Zasady postowania