|
Sprawdź dokładnie linie k-line w kostce radia. Zawsze możesz połączyć się bezpośrednio z radiem. Wystarczy dopiąć kabel do obd2 i puścić go bezpośrednio do radia.
K-line jest ok, bo przez tą samą kostkę łączy się z horusem.Chyba zostaje opcja że z radiem jest coś nie tak.
No chyba że to radio które jak pisałem pochodzi z modelu 8P nie łączy się po linii K a po CAN.
W concercie i chorusie kline jest w tym samym miejscu na naklejce?
Witam.
Temat wygląda następująco, Audi A3 8l po lifcie z pełnym fisem. Concert II nie wyświetla rds na fisie mimo że są poprowadzone kable z licznika wprost do radia, ale kiedy podłącze audi chorus 2 rds jest ( obstawiam po prostu nie przekodowane radio ) lecz problem jest inny. Ani Concert 2 ani Chorus 2 nie włączają się ani wyłączają wraz z zapłonem, co ciekawe podświetlenie na jednym i drugim jest. Nie wiem co z wyłączaniem co 1h ale wydaje mi się, że nie występuje. Zastanawiam się czy to problem z Can czy coś innego. Porównywałem podłączenie radia z A3 kolegi w którym siedzi wyżej wymieniony chorus i wygląda wszystko tak samo z tym że on nie ma pełnego fisa ale za to ma zmieniarkę. W jego przypadku kable idące do can-l i can-h mają inne kolory. W mojej kostce do zasilania oryginalnie było jeszcze podłączone bose, jakiś przewód który był podłączony do wolnego pinu (wydaje mi się, że cienki biało-niebieski kolor) w kostce, oraz przewód na którym pojawia się 12V po zapłonie. Autko kupiłem z symulatorem can.
- - - Aktualizacja postu - - -
Update: Radio wyłącza się co 1h, wiec na 99% cos z linia can jest nie tak tylko co skoro radio jest podlaczone pod licznik i w dodatku sie z nim komunikuje ( przynajmniej chorus 2)
W moich żyłach płynie benzyna,
Zamiast serca świszczy turbina!!!
Jakieś pomysły ? Mój vag nie komunikuje sie z radiem wiec nie jestem w stanie przekodować radia.
Licznik kodowałem. A czy wszystko może być spowodowane tylko nie przekodowanym radiem ?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)