dzięki wiem żeby szukać z VDO a jak się ma z tym kodowaniem tego licznika trzeba podać pin ze starego licznika do nowego i z tego nowego. Jest to napisane dość obszernie wymiana licznika na vdo.
dzięki wiem żeby szukać z VDO a jak się ma z tym kodowaniem tego licznika trzeba podać pin ze starego licznika do nowego i z tego nowego. Jest to napisane dość obszernie wymiana licznika na vdo.
|
Najpierw logujesz się pinem z nowego licznika bo inaczej się nie da potem adaptacja kanał 50 wpisujesz pin starego licznika (pisany przez 0) czyli ECU następnie test i zatwierdź powinien przepisać się vin do nowych zegarów następnie wyłączasz stacyjke na około 1 min. możesz zdjąć kleme z aku. Potem jeśli vin został przepisany logujesz się pinem już ze starych zegarów i kodujesz kluczyki w kanale 21.
Dobra a jeśli jest taka sytuacja że nie znam pinu ze starego licznika i z nowego tego co kupie bo sprzedający nie podał to jak go odczytać z tych zegarów.
Wiem mieto3 tylko w jaki to sposób zrobić? W ten
a to zalezy jaki masz sprzet, inny potrzeba do VDO a inny do JAEGERA
jezeli ci sie oplaci zakup i masz pewnosc ze procedura sie uda w 100% to inwestuj
lub zlec warsztatowi za 100pln to zrobi
auto-DIGITAL, elektronika samochodowa, naprawa kodowanie liczników, sterowników ABS ESP AIR-BAG SRS ECU DPF ... programowanie ochrona komponentu
Sory za ot ale mam pytanie, mam padniety fis, wymiana to okolo 300zl a za tyle juz licznik dostane od s3. Czy da sie go przekodowac na tdi spokojnie?
Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka
Jeśli np. stary licznik masz uszkodzony pin możesz wyciągnąć z ecu jeśli to immo 3.
Tyle co ten fis gubi linie, a moim zdaniem bardzo fajnie wyglada z czerwonym podswietleniem i bialymi wskazowkami. To wystarczy kupic sciagnac stary pin,zakodowac go do nowego licznika i wszystko powinno grac?
Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)