Wlew pod klapką to żaden rarytas, powinien być w cenie.
Polecam jak wyżej p. Adam ogarnie temat dość dobrze.
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Wlew pod klapką to żaden rarytas, powinien być w cenie.
Polecam jak wyżej p. Adam ogarnie temat dość dobrze.
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
|
moje zdanie ejst takei abys brał STAGA-4. każdy majster Ci sie pod niego podepnie. Osobiście ok 140 tys w swoim A3 na tym zrobiłem jak do dzis i nie mam zastrzeżeń. teraz kupiłem a4 również STAG i śmiga dobrze.
Panowie, pacjent to Audi a3 z silnikiem 3,2 (BDB). Pytanie brzmi, co moglibyscie poleciej, jaka instalacje. Generalnie zastanawiam sie nad STAGiem lub BRC (tzw. MAX). Cena to juz drugorzedna sprawa, najwazniejsze to sprawowanie sie instalacji. Bede bardzo wdzieczny za jakiekolwiek opinie. Jesli ktos ma jakas inna instalacje do polecenia to czekam na sugestie.
Wbij się na LPG forum i tam zapytaj,sądzę iż polecą Ci LPG tech-chyba najciekawszy sterownik na tą chwilę.
Panowie, mam 1.8T 150km (AUM) i chciałbym założyć w tym roku gaz. Kompletnie na tym się nie znam, bo nigdy nie miałem auta z gazem. Nawet nie wiem jakie są różnice między STAG a BRC czy innymi, czytam a i tak niewiele z tego czajęCo wybrać, co założyć? Dodam jeszcze, ze w planach mam wgranie chipa. I tutaj też pytanie, czy lepiej najpierw zrobić program, a potem założyć gaz, czy najpierw gaz, a potem program? Ogólnie chce celować w moc +200km (tak wiem, samym chipem się to nie uda) więc coś wiem, ze maja być jakieś lepsze wtryski etc. Prosiłbym o jakąś pomoc i jakie części, podzespoły.
![]()
@franekrk
Najpierw benzyna doprowadzona do 100% sprawności, porobione wszystkie chipy itp. co masz w planach, a następnie jazda do ogarniętego warsztatu LPG, który Ci dobierze odpowiednie graty pod auto, zamontuje to zgodnie ze sztuką i zestroi porządnie.
wilek (03-05-16)
Opinie na temat BRC może i są pochlebne, chociaż większość z nich to chyba pisana przez samych pracowników BRC. Widziałem takie instalacje i często jest to drut pełen makaronu pod maską. Zdecydowanie polecam znaleźć dobrego gaziarza i brać elektronikę STAG lub LPG-TECH. Trzeba wspierać rodzime firmy, w szczególności, że ich sprzęt jest na bardzo wysokim poziomie.
Zakładaj STAGa lub Techa. Z BRC możesz mieć problem ze strojeniem. Np Gregor nie chce bawić się w strojenie instalacji BRC.
Z Brc jest tak, że ważny jest przede wszystkim montaż i potem dostrojenie. Jeśli zwali to gazownik to jest lipa, ale i u nas są gazownicy, którzy się na tym znają i potrafia to zrobić. Jak zlecisz montaż komuś, kto to ogania to nie będzie z tym problemu...
Tak jak napisałem. Przyjdzie ochota na program żeby zrobić plus wystrojenie na tym LPG i problem bo np. Gregor nie stroi z tego co mi kiedyś mówił instalacji BRC. I chyba bodaj od dwóch innych fachur słyszałem, że wolą się nie zajmować BRC przy czym nie można powiedzieć, że to amatorzy tej roboty.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)