Tak będzie bez problemu
Tak będzie bez problemu
|
Jak podlaczylem RNS-E to jak przekalkuluje mi trase na fis pokazuje mi trase z bledami (naklada sie na ta co jest na FISie) i wywala mi czasami calkiem do pulpitu gdzie jest spalanie,temperatura i rds. Odlaczylem w bagazniku czytnik navi ndx (wyciągnąłem bezpiecznik) i teraz bluetooth jak się połączy z telefonem to podczas rozmowy nie działa mikrofon i glośnik, jak podłaczę bezpiecznik spowrotem to wszystko wraca do normy. Chce zamist tego czytnika wsadzic oryginalny tuner TV, ale bez tracenia dzwieku i mikrofonu w Bluetooth. Podobno trzeba jakiś przewód ciągnąć z bagażnika prawda to ? Znalazlem w etce schemat polaczenia i tam jest od czytnika navi polaczenie z systemem telefonu, co w takim przypadku zrobic by wyrzucic czytnik navi i nie tracic glosu na bluetooth?
Wysłane z iPhone 6 za pomocą Tapatalk
Ostatnio edytowany przez rajder - 09-02-16 o 06:39
Juz wiem, + i - mikrofonu z czytnika navi do rns-e i tak samo + i - telefonu z czytnika do rns-e.
Wysłane z iPhone 6 za pomocą Tapatalka
Witam zamontowałem rnse. Brak twlwfonu na radiu, na fisie jest, sterownik bt
8P0 862 335 N
bt basic i dlatego? nie mam nawet mozliwosci odrzucenia lub przyjecia rozmowy na rnse, na fisie jest wszystko ok.
EDIT
PROBLEM ROZWIAZANY![]()
Ostatnio edytowany przez michal_88 - 01-06-16 o 19:47
Trzeba było zmienić kodowanie w 77 telephone oraz w 56 radio bodajże( jest to opisane w poście 18 i 22). Miałem bt z końcówką "N" który jest high i to wszystko obsługuje lecz był ustawiony na 0 czyli basic, po dodaniu 1 i przekodowaniu wszystko działa. jeśli chodzi o moje kodowanie rnse w 56 radio jest takie : 0205715
Dziękuję klamamoto za pomoc!![]()
Witam. mam Audi 2005 r Czy ktoś próbował połączyć za pomocą BT Sony Xperia Z1 z Rns-e. Telefon łączy się z radiem, z kierownicy odbieram rozmowę i słyszę kto dzwoni ale rozmówca mnie nie słyszy.. Na fisie wyświetla się napis że połączył się i sygnał dźwiękowy się pojawia że skomunikowane
Musisz sprawdzić podłaczenie przewodów od BT do Rns-e bo tu powinien być problem chyba że BT cos niedomaga.
Doposażanie - Elektryka - Diagnostyka Grupy VAG
Znalazłem taki moduł, z takimi dwoma numerami HW 8P0862335S, SW8P0862335AA. nie wiem czy jest to wersja AA, czy S. Czy biedzie współgrać z. Xperia Z1, proszę o info bo nie chce kupić bubla, jak przy pomocy VCDS sprawdzić jaki model modułu posiadam aktualnie? (pytam bo link informujący jak to zrobić mi nie działa?
Ostatnio edytowany przez Arons - 14-08-16 o 10:48
Już wszystko się wyjaśniło. Moduł to wersja "S" i śmiga elegancko z tel. sony Xperia Z1
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)