|
Otrzymam info jakieś?
To proszę sobie poszukać przyczyny rezonansu gdzie indziej ale nie w sprzęgle. Sprzęgło nie wchodzi w żaden rezonans. Jeżeli właścicielowi pojawił się rezonans z biegiem eksploatacji auta zawsze może podjechać i możemy sprawdzić co się dzieje jeżeli nikt nie jest w stanie poradzić sobie ze znalezieniem przyczyny rezonansu. W rezonans może wchodzić jakiś element karoserii spowodowany sztywnym kołem zamachowym ale nie sprzęgło.
Zapraszam na ww.bartpol-hamownia.pl
Modyfikacje elektro-mechaniczne silników spalinowych
Profesjonalna Regeneracja Turbosprężarek
ZOBACZ!! www.facebook.com/BartpolTuning
Ale sens wypowiedzi jest taki, że przy sztywnym kole, które powoduje jakieś wibracje, często pojawiają się rezonanse, które nie występują przy sprawnym dwumasie![]()
A może kolega glibo napisze jeszcze czy w tym aucie co pojawia się rezonans samochód jest cały usztywniony od zawieszenia sportowego aż po tuleje poliuretanowe? Bo te elementy też wpływają na przenoszenie wibracji i bardziej odczuwalne plus ew przelotowy wydech.
kingsoft-grucha (07-07-16)
Cooler z S3 Metalowy w 8P do jakiej mocy w 2.0TDI wystarczy?
Sprzedam | Felgi BBS Skręcane 18 cali | Kierownica 3 ramienna + Poduszka | Bixenony Nieskrętne | Zbiorniczek + Czujnik + Spryski pod Xenon
Jrodi nie wiem, nie testowałem takiego w TDI, ale skoro ma lepsza wydajność niż podobny lub taki sam w plastiku to 250-260hp
Modyifkacje silników spalinowych TDI i TFSI
Kompleksowy serwis Twojego Audi
https://www.facebook.com/pages/KingSoft/165797800120548
Sens jest żaden. Ja nie mam problemu z rezonansem na zestawach z kołem sztywnym. Jak ktoś ma z tym problem niech sobie szuka przyczyny gdzie indziej, lub jak to mówią kupi niby nowy dwumas, który wysiądzie po 10tyś przejechanych km.
Ja zawsze polecałem te zestawy i będę polecał bo są lepsze po wzmocnieniu niż oryginalny zestaw Sachs bądź Luk
- - - Aktualizacja postu - - -
Jordi, a czemu nie zrobisz centralnego FMIC z przoduprzecież to najlepsza opcja, a w 8P masz bardzo dużo miejsca
na dobrego FMIC
Zapraszam na ww.bartpol-hamownia.pl
Modyfikacje elektro-mechaniczne silników spalinowych
Profesjonalna Regeneracja Turbosprężarek
ZOBACZ!! www.facebook.com/BartpolTuning
Też mam takie coś w głowie. Plus dodatkowo by ładnie wygląda za grillem.
A jak to cenowo wychodzi? Drożej niż S3?
Sprzedam | Felgi BBS Skręcane 18 cali | Kierownica 3 ramienna + Poduszka | Bixenony Nieskrętne | Zbiorniczek + Czujnik + Spryski pod Xenon
a to nie jest tak że standardowy IC w BMM wyrobi 220hp(były takie wzmianki na forum)
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)