Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 61 do 70 z 123

Temat: Audi a3 3.2 v6 quattro Lpg

Data dołączenia
    Jun 2016
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    3.2 BMJ

Domyślny

Witam, a jaka*butla największa wejdzie do A3 8P Q ? Ktoś może sprawdzał to? Przejrzałem cały wątek ale nie znalazłem takiej wypowiedzi. W necie widziałem tylko wypowiedzi o wersji pierwszej A3 i informacji o butli 55L. Tutaj ponoć będzie mniejsza - jak myślicie?

sebol78's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2011
    Miasto
    Poznań/Kaszczor
    Auto
    Audi S5
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    59 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez raiden25 Pokaż post
    Witam, a jaka*butla największa wejdzie do A3 8P Q ? Ktoś może sprawdzał to? Przejrzałem cały wątek ale nie znalazłem takiej wypowiedzi. W necie widziałem tylko wypowiedzi o wersji pierwszej A3 i informacji o butli 55L. Tutaj ponoć będzie mniejsza - jak myślicie?
    Pewnie wejdzie i 55 l. to zależy od ciebie
    Ja mam chyba 50 kę bo już gazu wchodzi 44,5 litra .
    Zaproponowano mi większą ale już za odp dopłatą a że miałem już dwie dopłaty to z butli zrezygnowałem i wziąłem standard
    Jedyne co jest tu na - , to to że w quattro masz wyżej podłogę a jak jeszcze zapodasz butlę to dywanik leży równo z progiem bagażnika, ale coś go jeszcze pozostaje
    Zapas też trzeba zamienić na flaszkę doraźnej pomocy

Data dołączenia
    Jun 2016
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    3.2 BMJ

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez sebol78 Pokaż post
    Pewnie wejdzie i 55 l. to zależy od ciebie
    Ja mam chyba 50 kę bo już gazu wchodzi 44,5 litra .
    Zaproponowano mi większą ale już za odp dopłatą a że miałem już dwie dopłaty to z butli zrezygnowałem i wziąłem standard
    Jedyne co jest tu na - , to to że w quattro masz wyżej podłogę a jak jeszcze zapodasz butlę to dywanik leży równo z progiem bagażnika, ale coś go jeszcze pozostaje
    Zapas też trzeba zamienić na flaszkę doraźnej pomocy
    No ale mi właśnie chodzi o to jak by wygladało wypełnienie zapasu po brzegi, aby podłoga leżała naturalnie i bagażnik był*cały do dyspozycji Bagażnik akurat potrzebuje cały.

sebol78's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2011
    Miasto
    Poznań/Kaszczor
    Auto
    Audi S5
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    59 razy

Domyślny

aby podłoga leżała naturalnie i bagażnik był*cały do dyspozycji
    To ..... wyjmij łaskawie dywanik i zobacz jak wygląda podłoga w quattro
    bagażnik był*cały do dyspozycji Bagażnik akurat potrzebuje cały.
    chcesz mieć lpg .....więc co do bagażnika nie ma takiej opcji

obejrzyj podłogę a potem porozmawiamy o kole zapasowym i butli ...... przecież tam nie ma wydrążenia w podłodze jak to jest w normalnych autach bez quatrro
    tam masz tylko zarys gdzie zapas ma leżeć i jest bardzo płasko więc ..... siłą rzeczy cokolwiek położysz musi wystawać

Więc albo butla na 10 litrów i 50 km przebiegu albo na tylne siedzenie, jak ci bagażnik w nietkniętej formie i pojemności potrzebny

Data dołączenia
    Jun 2016
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    3.2 BMJ

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez sebol78 Pokaż post
    To ..... wyjmij łaskawie dywanik i zobacz jak wygląda podłoga w quattro

chcesz mieć lpg .....więc co do bagażnika nie ma takiej opcji

obejrzyj podłogę a potem porozmawiamy o kole zapasowym i butli ...... przecież tam nie ma wydrążenia w podłodze jak to jest w normalnych autach bez quatrro
    tam masz tylko zarys gdzie zapas ma leżeć i jest bardzo płasko więc ..... siłą rzeczy cokolwiek położysz musi wystawać

Więc albo butla na 10 litrów i 50 km przebiegu albo na tylne siedzenie, jak ci bagażnik w nietkniętej formie i pojemności potrzebny
    Nie mam jeszcze A3 wiec nie wiem jak to wyglada czyli rozumiem ze butle każdy ma w bagażniku nie w kole?

sebol78's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2011
    Miasto
    Poznań/Kaszczor
    Auto
    Audi S5
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    59 razy

Domyślny

Aaaaa widzisz...
    Dokładnie
    W quattro nie jest tak ze rzucasz zapas i on ma taka wnękę ze sie chowa ....niestety
    Jak tam sie chowa 1/4 dojazdu to jest Full
    A o nietypowej butli mówiąc to miałem właśnie na myśli taka która jest płaska ( nie przypomina wyglądem koła) i bardziej zachodzi na boki w wolne miejsca.
    Niestety tak to wygląda.

CaliforniaKid's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2014
    Miasto
    Kraków
    Auto
    CCCO
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T BAM
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Nie mam jeszcze A3 wiec nie wiem jak to wyglada czyli rozumiem ze butle każdy ma w bagażniku nie w kole?
    Możesz mieć w kole Ale będzie Ci wystawac i podnosić podloge tak jak np mi w 8L

Data dołączenia
    Jun 2016
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    3.2 BMJ

Domyślny

Ok, dzięki za informacje
    W TT jest to trochę inaczej rozwiązane z tego co pamiętam. Tam wersja Q ma wyższą podłogę i tym samym mniejszy bagażnik, ale miejsce na zapas jest, tutaj poszli kosztem zapasu a pewnie nie ruszyli za bardzo bagażnika

A takie butle "płaskie" to są robione pod dane modele samochodów? Czy raczej uniwersalne i trzeba dopasowywać zawsze cos?
    Fajnie jak by ktoś kto ma A3 8P Q z gazem wrzucił fotkę jak to wygląda u niego - będę wdzieczny.

Data dołączenia
    Oct 2014
    Miasto
    Włoszczowa
    Auto
    AUDI A3 2005 r.
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    3.2 BUB

Domyślny

Ja mam 3.2 w gazie. Butla na równi klapy bagażnika, w kole. Wchodzi coś około 44 l gazu. Pokaże fotki jak ktoś będzie chciał zobaczyć. Chciałem jeszcze zrobić taką małą zabudowę, żeby nie było widać butli ani tego miejsca obok. Osobiście żałuję, że nie szukałem jeszcze większej butli bo spalanie 18 l. gazu nie jest ciężko osiągnąć. Robię na butli ok 250 km. Choć w trasie można uzyskać ok 11 l. Do bagażnika i tak i tak za dużo nie włożymy ale to raczej każdy jest świadom, że nie jest to auto do wyjazdu na wakacje. Na pewno w najbliższym czasie będę szukał jeszcze większej/szerszej butli do zamontowania.

Data dołączenia
    Jun 2016
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    3.2 BMJ

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez jacusix Pokaż post
    Wchodzi coś około 44 l gazu. Pokaże fotki jak ktoś będzie chciał zobaczyć.
    Czekam na foto Mnie to interesuje. Apropo A3 Sportback słyszałem że miejsca tam trochę jest, dodatkowo jak ma się relingi dachowe to nie jest tak źle?
    Mnie właśnie interesuje wersja A3 8P 3.2 5 drzwiowa z gazem, chce aby to auto było dobre do Warszawy ale i na swój sposób pakowne żeby można wyjechać tym na wakacje, czyli wrzucić walizkę z tyłu lub torby sportowe, a reszte rzeczy na dach.

Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Zasady postowania