Strona 26 z 31 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 251 do 260 z 306

Temat: Czujnik poziomu oleju

Data dołączenia
    Sep 2012
    Miasto
    Polska
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Temperatury, w miarę zbliżone do temp. otoczenia.

A tak swoją jeśli czujnik jest sprawny, poziom oleju niski to po otwarciu maski czujnik też wyłącza się na 100km?

I jeszcze ciekawa rzecz, jak wchodzę w centralny zamek, grupa 001 to w trzecim polu jest status drzwi i maski i jak otwieram maskę to nic się nie zmienia. Z otwartą maską migają kierunkowskazy jak zamykam z pilota, a tak chyba też nie powinno się dziać. Dodatkowo jak otwieram drzwi pasażera z przodu to zmienia się pierwsza literka, a ona zdaje się odpowiada za tylne drzwi. Ktoś wie gdzie te przewody są podłączone? Bo chyba coś jest zamienione.
    Ostatnio edytowany przez nsmarcin - 22-05-15 o 12:09

renegat207's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    Lipiny LBN
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

A miałeś coś robione przy liczniku? Tzn. np. wymieniany na pełen fis.

Data dołączenia
    Sep 2012
    Miasto
    Polska
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Nic mi o tym nie wiadomo.

Data dołączenia
    Nov 2015
    Miasto
    Rzeszów
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

A ja mam taki problem że swieci mi żółty sensor a jak wyciągne bagnet i włożę spowrotem to gaśnie aż do następnego włączenia zapłonu. Czujnik był wymieniany 4000km temu oleju jest nawet lekko za dużo.

renegat207's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    Lipiny LBN
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

Sprawdź temp. oleju w blokach pomiarowych w liczniku kanał 50.

Data dołączenia
    Mar 2016
    Miasto
    SKRZYNIA BIEGÓW
    Auto
    AUDI
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Valker Pokaż post
    A ja mam taki problem że swieci mi żółty sensor a jak wyciągne bagnet i włożę spowrotem to gaśnie aż do następnego włączenia zapłonu. Czujnik był wymieniany 4000km temu oleju jest nawet lekko za dużo.
    Mam też z tym problem kiedyś zapalił się po 80km a teraz od razu jak odpale auto .Został wymieniony sensor,olej,poziom jest odpowiedni,auto nie żre oleju ale po podłączeniu do kompa pojawia się błąd :00562 Przerwa /zwarcie z plusem powiedziano mi że to zwarta plusa z masą gdzieś przy stacyjce a dodam że miałam całą stacyjke wymienianą....

Boa7's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    AT / SZY
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    inny
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Niech ktos mnie poprawi, ale z tym wyciagnieciem bagnetu to dziwne, wiem ze w VW jezeli jest np. za niski stan oleju i sie otworzy maske i znow zamknie to blad znika ( bo jest czujnik otwarcia maski) i komputer widzi to jako dolnie oleju, po jakims czasie (lub ok.200 km blad znow wraca jezeli jest za niski stan), czy w A3 tak nie jest?

Mialem kiedys tez blad Oil Sensor i sie ciagle pojawial wymienilem czujnik przy nastepnej wymiane oleju na nowy i tyle.

Data dołączenia
    Jun 2012
    Miasto
    Siedlce
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH

Domyślny

Odgrzeję kotleta,
    Od dłuższego czasu borykałem się z pojawiającą się żółtą kontrolką na 1/2 fisie OIL min (sporadycznie też było OIL sensor). Olej wymieniany w terminie (nawet wcześniej). I za każdym razem, mniej więcej po 6000 - 7000 km od wymiany, po uruchomieniu silnika, pojawiała się żółta kontrolka OIL min (2x miałem OIL sensor). Oczywiście poziom oleju w normie - od wymiany do wymiany nic nie dolewam, bo nie spada za połowę skali na bagnecie.
    Kontrolka gasła, dopiero po otworzeniu maski na około 5-10s. Potem wracała po 100km, a ostatnio po 50-60km. Na VAGU oczywiście 0 błedów (nawet wtedy, gdy kontrolka się świeciła), przeczytałem kilka forów/forumów/for na temat tego problemu - ogólnie mądrzejszy się nie stałem, ale kilka siwych włosów i zmarszczek na czole przybyło
    Przeanalizowałem, wszelkie porady, zalecenia i wskazówki, i zacząłęm od najprostszych i nic nie kosztujących czynności: wykluczyłem czujnik poziomu oleju (gdyż, po wymianie zawsze jest ok, problem zaczyna się potem), odpiąłem akumulator (zarówno + jak i -), wyciagnąłem bezpieczniki nr 9 i 15. I poczekałem około 20 min. Potem, bezpieczniki wróciły na miejsce, został podpięty akumulator. Ustawiony zegar i radio.
    Chyba pomogło, ma juz na blacie 395km przejechane od tej "naprawy" i wszystko działa poprawnie. Jak problem wróci to tu napiszę (póki co żadnego czujnika nie wymieniam).
    Mam nadzieję, że komuś to pomoże, bo wiem ile ta kontrolka potrafi napsuć nerwów. A zatrzymywac się w trasie co około 60 km i sprawdzać olej (bo może faktycznie coś się wydarzyło i go zgubiliśmy) to jakieś nieporozumienie.

renegat207's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    Lipiny LBN
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez insideme Pokaż post
    Odgrzeję kotleta,
    Od dłuższego czasu borykałem się z pojawiającą się żółtą kontrolką na 1/2 fisie OIL min (sporadycznie też było OIL sensor). Olej wymieniany w terminie (nawet wcześniej). I za każdym razem, mniej więcej po 6000 - 7000 km od wymiany, po uruchomieniu silnika, pojawiała się żółta kontrolka OIL min (2x miałem OIL sensor). Oczywiście poziom oleju w normie - od wymiany do wymiany nic nie dolewam, bo nie spada za połowę skali na bagnecie.
    Kontrolka gasła, dopiero po otworzeniu maski na około 5-10s. Potem wracała po 100km, a ostatnio po 50-60km. Na VAGU oczywiście 0 błedów (nawet wtedy, gdy kontrolka się świeciła), przeczytałem kilka forów/forumów/for na temat tego problemu - ogólnie mądrzejszy się nie stałem, ale kilka siwych włosów i zmarszczek na czole przybyło
    Przeanalizowałem, wszelkie porady, zalecenia i wskazówki, i zacząłęm od najprostszych i nic nie kosztujących czynności: wykluczyłem czujnik poziomu oleju (gdyż, po wymianie zawsze jest ok, problem zaczyna się potem), odpiąłem akumulator (zarówno + jak i -), wyciagnąłem bezpieczniki nr 9 i 15. I poczekałem około 20 min. Potem, bezpieczniki wróciły na miejsce, został podpięty akumulator. Ustawiony zegar i radio.
    Chyba pomogło, ma juz na blacie 395km przejechane od tej "naprawy" i wszystko działa poprawnie. Jak problem wróci to tu napiszę (póki co żadnego czujnika nie wymieniam).
    Mam nadzieję, że komuś to pomoże, bo wiem ile ta kontrolka potrafi napsuć nerwów. A zatrzymywac się w trasie co około 60 km i sprawdzać olej (bo może faktycznie coś się wydarzyło i go zgubiliśmy) to jakieś nieporozumienie.
    Kolego a sprawdzałeś VAG-em albo VCDS-em jaką masz temperaturę oleju? tj. kanał 50 w blokach pomiarowych w liczniku.

Data dołączenia
    Jun 2012
    Miasto
    Siedlce
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH

Domyślny

O, czyli coś przeoczyłem, bo nie sprawdzałem. Jednakże już 490 km na blacie i dalej nic nie wyświetla, ale postaram się jutro sprawdzić temperaturę oleju.

- - - Aktualizacja postu - - -

O, czyli coś przeoczyłem, bo nie sprawdzałem. Jednakże już 490 km na blacie i dalej nic nie wyświetla, ale postaram się jutro sprawdzić temperaturę oleju. Chociaż nie wiem czy to ma sens, skoro juz nie informacji na fisie, to pewnie i nie ma błędu.

Strona 26 z 31 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Zasady postowania