Strona 120 z 161 PierwszyPierwszy ... 2070110118119120121122130 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,191 do 1,200 z 1609

Temat: [8L] Klimatyzacja w 8L - problemy, porady, serwis

damian3449's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2015
    Miasto
    Ełk
    Auto
    Audi S3
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T BAM
    Podziękował
    18 razy

Domyślny

Jesli wentylatory nie rusza to i klima nie ruszy. Jak na krotko nie dzialaja to wiadomo albo do wymiany albo mozesz probowac naprawic, jesli po ogarnieciu wiatrakow dalej nie bedzie chodzic to do sprawdzenia masz bezpiecznik na aku i sterownik wiatrakow(tez i klimy) przykrecony pod aku. U mnie wlasnie padniety sterownik byl. Po wymianie wentylatory i klima ruszyla

Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka

Data dołączenia
    Jul 2015
    Miasto
    Rzeszów
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

Nareszcie udało się naprawić klime, niestety kieszeń lżejsza o 300 zł ale warto było. W serwisie powiedzieli mi, że gdzieś kabel był przetarty i dotykał karoserii co zrobiło zwarcie i popaliło bezpieczniki na akumulatorze. Coś w tym może być bo wentylatory się nie załączały nawet po nagrzaniu silnika, jednak w ciągu dwóch lat tylko raz złapał mi 110 stopni i za chwile spadło do 90 więc myślałem, że wszystko jest ok a jednak nie było.

Tak czy inaczej, teraz wszystko działa, wentylatory jak i sama klima nareszcie działają

Data dołączenia
    Jul 2016
    Miasto
    Pszczyna
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL

Domyślny

Witam, mam problem z klimą, w tamtym roku była nabijana i w sumie działa parę razy, przypuszczam, że mogę mieć coś nie tak z kablami ale wolę zapytać fachowców z tego co zauważyłem włączając klimę nie włącza się wentylator, ale jeśli zrobi się mostek na pinach 1 i 2 na czujniku temperatury nadal nie włącza się wentylator, ale na drugim biegu, czyli pinach 3 i 4 wentylator się włącza, jakieś pomysły?

asterix16xel's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2010
    Miasto
    Poznań
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM

Domyślny

Witam Was! Starałem się znaleźć coś na temat mojego problemu ale nie mogę znaleźć więc pytam Was speców.
    Mam problem z nie włączającą się klimatyzacją, sprawdzałem na wtyczce kompresora czy po włączeniu klimy na panelu pojawia się napięcie i nie ma.
    Tutaj moje pytanie:
    <a href=https://zapodaj.net/cbcb4164936b7.jpg.html>klima.jpg</a>
    czy to środkowe gniazdo które ja mam puste w panelu nie powinno być zajęte przez jakąś wtyczkę?
    https://zapodaj.net/cbcb4164936b7.jpg.html
    Jeżeli nie trafiłem z moim problemem w odpowiedni temat to sorry dla moderatora ale chodzi mi właśnie o brakującą wtyczkę.

klamamoto's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2011
    Miasto
    A3-CLUB.NET frakcja Bielsko
    Auto
    OOOO 264HP CS
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    23 razy

Domyślny

wtyczka 12 pin 4A0972883
    schematy są tu #80
    http://www.a3-club.net/forum/showthr...NIC-w-A3/page2

Data dołączenia
    Jul 2016
    Miasto
    Częstochowa
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR

Domyślny

Ja mam zaś ciekawy przypadek z tą klima i raczej to będzie jakaś głupota ponieważ moja klima na zimnym silniku działa poprawnie aż do momentu jak auto sie nagrzeje. Po prostu wentylatory się wyłączają i sprzęgło sprężarki po prostu puszcza.
    Pomóżcie coś Panowie.

damian3449's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2015
    Miasto
    Ełk
    Auto
    Audi S3
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T BAM
    Podziękował
    18 razy

Domyślny

Błędy zobacz czy są

Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka

Data dołączenia
    Feb 2012
    Miasto
    Kraków
    Auto
    A3 8L quattro
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    raz

Domyślny

Witam.Czy przy wymianie sterownika klimatyzacji w A3 8L polift potrzebna jest adaptacja sterownika,czy wystarczy tylko wymiana?Chciałbym wymienić ze względu na panel,założyć wersję nieścieralną.
    Sterownik 8L0 820 043H.Może wystarczy przełożenie samego panela i przycisków?Przekładka wydaje się mniej problematyczna,ale czy klima zadziała poprawnie?

asterix16xel's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2010
    Miasto
    Poznań
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM

Domyślny

Mnie też interesuje ten temat. Ja podmieniłem chwilowo od A4 i w ogóle mi przestało działać. Podłączając z powrotem oryginalny nawet się nie podświetlają przyciski...a w tym od A4 tylko zaczyna działąć nawiew ale zero reakcji...też od tego czasu nie mogę połączyć się KTS-em z autem.

Już nie ważne z niedziałającym oryginałem. Teraz nie działą tylko ten panel od A4 co mnie dziwi bo niby jest taki sam z wyglądu...
    Ostatnio edytowany przez asterix16xel - 07-07-16 o 22:37

komander's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2013
    Miasto
    beskydzka małopolska
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0 TDI PD BMM (140KM)
    Podziękował
    127 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez rapid Pokaż post
    Witam.Czy przy wymianie sterownika klimatyzacji w A3 8L polift potrzebna jest adaptacja sterownika,czy wystarczy tylko wymiana?Chciałbym wymienić ze względu na panel,założyć wersję nieścieralną.
    Sterownik 8L0 820 043H.Może wystarczy przełożenie samego panela i przycisków?Przekładka wydaje się mniej problematyczna,ale czy klima zadziała poprawnie?
    z tego co sam sprawdzałem to nic nie trzeba adoptować. sprawdziłem kilka sterowników o różnych oznaczeniach podmieniając je. przy jednym sterowniku (nie pamiętam teraz oznaczenia) nie włączała się klima. Jednak po powrocie do ori klimatronika wszystko działało i działa jak należy.

tapnięte z S7 Edge

11. Podziękowania dla komander za pomoc w problemie

rapid (10-07-16)

Strona 120 z 161 PierwszyPierwszy ... 2070110118119120121122130 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania