Rozumiem że liczniki VDO są mniej awaryjne? Jaka jest pewność że zakupiony licznik ( on handlarza ) będzie hulał? Czy może lepiej dać ten do naprawy?
Rozumiem że liczniki VDO są mniej awaryjne? Jaka jest pewność że zakupiony licznik ( on handlarza ) będzie hulał? Czy może lepiej dać ten do naprawy?
|
Witam, chciałem sie zapytać czy idzie spokojnie wsadzić licznik od s3 do 1.9 tdi ASZ i go przekodować zwykłym kablem. Tarcze bym wsadził od starego licznika, dodam że licznik by był od angola a obecnie też mam z full fisem i tempomatem.
edit. troche sie zorientowałem, mam licznik vdo więc kabla innego nie musze mieć, zgrałem już wsad eepromem, mam pin itp, jeśli bym miał teraz nowy licznik z s3 to bym musiał wgrać do niego wsad ze starego, zakodować immo, kluczyki i to wszystko? Czy po zmianie kodowania z uk na eu wskazówki same się wyskalują pod tarcze europejskie czy bym musiał kupywać specjalne zamienniki tarczy?
Ostatnio edytowany przez damian3449 - 08-07-16 o 14:30
Kolego uważaj z tym wgrywaniem wsadów do S3 bo możesz uwalić licznik są wersje krypto. Lepiej po prostu zaadoptować nowy licznik VCDS-em znając piny.
Dodam,że sam mam licznik od anglika w ASZ dokładnie S3.
Jeżeli chciałbyś się bawić wsadami to tylko po wylutowaniu kości np. 93c86 i zapisaniu ori wsadu.
Prościej można edytować (hex edytor) stary i nowy wsad i przekopiować VIN nr immo i nr ID tylko musisz wiedzieć w których miejscach są zapisane.
Kopiując cały wsad uszkodzisz licznik czasami bezpowrotnie.
Odnośnie zmiany wyskalowanie prościej jest kupić zamienniki tarcz wtedy nie ingerujesz we wsad.
damian3449 (08-07-16)
Czyli znając same piny obu liczników moge spokojnie wszystko zrobić? jeśli tak to jeszcze lepiejpotem rozumiem wystarczy przekodować na wersje eu tdi, wsadzić tarcze ze starego licznika i cieszyć się podświetleniem ala s3?zmieni się wtedy też wyskalowanie tarcz pod tdi?
Aktualnie mam: 8L0 920 931E
a chce kupić ten:http://allegro.pl/audi-s3-8l-1-8t-22...309271730.html
Jeszcze się chciałem spytać czy da rade wyciągnąć pin z nowego eepromem jak podepnę pod autko?
Tak da radę sczytać jeśli nie ma żadnych zakłóceń na lini K-line. Tylko sprawdź najpierw czy tym pinem co sczytałeś ze starego licznika zalogujesz się w sterowniku silnika.
Do tego z tego co się orientuje to masz licznik Jaeger tzw. pół-fis?
Edit:
Skoro masz pełen FIS VDO to zegary Plug & Play proces adaptacji max 2min wszystko jest na forum adaptacja immo 3.
Używaj opcji edytuj żeby nie pisać posta pod postem![]()
Ostatnio edytowany przez renegat207 - 08-07-16 o 17:16
damian3449 (08-07-16)
Pinem normalnie sie loguje no i idzie od nowa zaadaptowac kluczyk
Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka
Witam, Panowie mam problem z obrotomierzem w liczniku. Nie działa. Auto mam od niecałego tygodnia, audi a3 2001 rok, 73 tyś przebiegu. Czasami również nie wyłącza mi się podświetlenie wskazówek licznika. Ruszanie w prawo/lewo włącznikiem świateł rozwiązuje ten problem. Nie wiem czy jest to jakoś ze sobą powiązane ?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)