Mam do wymiany odmę w 1.6 AKL na allegro używane odmy są droższe od nowych zamienników. Co lepiej kupić tą używkę czy śmiało jakiś z zamienników?
Mam do wymiany odmę w 1.6 AKL na allegro używane odmy są droższe od nowych zamienników. Co lepiej kupić tą używkę czy śmiało jakiś z zamienników?
|
możesz kupić zamiennik(to nie te czasy gdy kupując takowy modliłeś się aby był dobry) ale czasami lepsza ori używka w dobrym stanie(lepszy materiał)
rosio23 (17-09-16)
Miał ktos problemy z buczaca odma?
Tylko ze u mnie buczy na jalowym i 2 sek po zgaszeniu a nie przy obrotach.
Witam,
Mam taki problem. Otóż silnik samochodu nie ma mocy, szarpie podczas jazdy. Prawdopodobną przyczyną tych objawów jest pęknięta rura dolotowa filtra powietrza (odma). Miejsce pęknięcia jest zaklejone poksyliną i owinięte taśmą izolacyjną (nic to nie pomogło) widoczne na zdjęciu. problem tkwi w tym, że nie ma zamienników do tego silnika 1.8 20V AGN 125km. Moje pytanie brzmi: Co mam zrobić? Czy może pasuje ten dolot od jakiegoś innego samochodu albo coś?, Bo nie da się jeździc tym samochodem. Czy może jest gdzieś na aukcji ten element? Ja szukałem i nigdzie nie znalazłem.
Samochód Audi a3 1997r. posiada instalacje LPG w pełni sprawną.
![]()
1J0129684E - rurka łaczaca od filtra do kolektora
06A103474 - przewod odpowietrzajacy
Witam
Oglądając ostatnio swój motor w A3
1.9 TDI 110 km ASV
Rzuciło mi się w oczy to
https://zapodaj.net/images/397245b7a00fc.jpg
Nie wiem robić coś z tym czy olać
Ostatnio edytowany przez Pain97 - 22-11-16 o 21:25
Zacznij od wymiany uszczelki/gumy w pokrywie, w ktora wciskasz odme, kosztuje 20zl, a pewnie pomoze. Do tego podejrzewam, ze samo polaczenie odma - dolot tez nie jest szczelne.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)