Jakie masz teraz kodowanie wpisane ? Otwieranie/zamykanie działa Ci z pilota czy zamykasz auto ręcznie z zamka ?
Jakie masz teraz kodowanie wpisane ? Otwieranie/zamykanie działa Ci z pilota czy zamykasz auto ręcznie z zamka ?
|
Zamykanie i otwieranie mam normalnie z pilota i działało zawsze, tak samo jak otwieranie/zamykanie szyb. W sumie otwieranie ręcznie z zamka używałem tylko jak mi padła bateria a jechałem do robotymam też mrugnięcie migaczami przy zamykaniu samochodu, aczkolwiek nie mam przy otwieraniu podwójnego mrugnięcia.. a chciałbym to zakodować tylko niebardzo chce mi zapisywać tą wartość..
Wartość obecnie mam 08768 czyli według kalkulatora który znalazłem czyli bity 64 ( zamykanie/opuszczanie szyb ) + 512 ( mrugniecie przy zamykaniu ) + 8191 ( wył. funkcji safe / wlaczenie pilota radiowego ).
Próbowałem wpisywać różne wartość począwszy od podwójnego mrugnięcia migaczami, zamykaniu samochodu po 15km/h, zamykania bagażnika ale czasami wracało do wartości podstawowej tzn. 8768, czasami dawało wartość 00016 np., czasami 00032..
może ty Xoslox wiesz jakby to można było ugryźć by zadziałało
PS. czytałem że pompki centralnego mają jakieś wartości 'podstawowe' i do tej wartości powinno sie dodawać te 'funkcje' natomiast nie wiem ile w tym prawdy..
Wpisz 12864, czyli:
+64
+512
+4096
+8192
Wpisałem taką wartość lecz pompka powraca mi ciągle do wartości 08768. Nie wiem dlaczego, typ mojej pompki to 8LO 862 257 D. Czy może być tak że ta pompka po prostu nie obsługuje podwójnego kierunku i dlatego nie przyjmuje wartości? ;o
Witam , posiadam oryginalne kodowanie 13130 dodaje +32 = 13162 i po przekroczeniu tej predkosci okolo 20 czy wiecej drzwi sie nie zamykaja
Witam. Mam dość dziwny problem... Zachciało mi się zakodowac centralny zamek aby przy 25km sie zamykaly dzwi oraz tylna klapa.
Tak wiec odpalilem vcds, centralny, kodowanie....
Ku mojemu zdziwieniu kodowanie wynosilo 00000.
Myśle sobie, że to przecież golas to nawet nic nie miał zakodowane...
Także wartość zamienilem na 00048 (+32,+16)..
Ok.
Nie sprawdzałem czy działa. Zaniosłem laptopa na kwadrat.
Jadąc do pracy po 2h po przekroczeniu danej predkosci centralny sie odezwał, ale nic nie uczynił...
Zaparkowalem pod pracą, zgasilem a tu mi się drzwi zamykają ;o
Czyli mowiac wprost... Centralny zaczął działać odwrotnie... Jakieś sugestie?
Kodowalem przy otwartych dzwiach. Moglo miec to jakiś wpływ?
Editt:
Zmieniłem wartosc z 48 na 32..
Teraz wszystko dziala prawidlowo. Po prostu dziwnym trafem te dwa kody sie u mnie "gryzły"
Ostatnio edytowany przez m930x - 24-10-16 o 11:11
Podpinam się i podbijam. Mnie akurat chodzi o sygnalizację kierunkami przy zamykaniu/otwieraniu. Mam scyzoryk z tego co mi wiadomo to dokładany. Nie wiem co było wcześniej. Działa mi domykanie szyb z pilota(jeśli dłużej przytrzymam przycisk pilota aż do zamknięcia szyb) ale nie działają kierunki...
Dzisiaj próbowałem zdziałać coś tymi kodami i początkowa wartość u mnie była 13120. Po dodaniu 512 czy 4096 komputer zapisuje i pokazuje zmienioną wartość ale sygnalizacji kierunkami nie ma.
Innych kodów(blokowania drzwi) nie sprawdzałem bo mi to nie potrzebne do szczęścia;p. Jakieś pomysły?
Ktoś próbował tego:
![]()
Ostatnio edytowany przez klamamoto - 08-11-16 o 06:14
witam
Czy jest można skrócić czas reakcji domykania szyb. muszę trzymać ok 5 sek aby ruszyły lub przycisna drugi raz i te chwile potrwa zanim sie zdecyduja
Witam, mam problem z blokowaniem drzwi kierowcy i pasażera po przekroczeniu 15 km/h. Czy istnieje sposób aby wyłączyć tą blokadę ?
Pacjent to Audi a3 8l 1.6 2000.
Proszę o pomoc.
Dezaktywuje się poprzez odjęcie 32 od całkowitej liczby kodowej.
Tak jak tutaj ktoś aktywował dodając 32, tak ty musisz je odjąć.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)