jesli kolektor jest czysty w srodku to jaki problem widzisz? i tak musisz go uzyc, watpie bys kupil nowy.
jesli kolektor jest czysty w srodku to jaki problem widzisz? i tak musisz go uzyc, watpie bys kupil nowy.
|
Witam,
Mam pytanie odnośnie zaworu turbiny, tak zwanej gruszki, mianowicie w BMM mamy zawór turbiny sterowany ciśnieniem bez wtyczki, a w BMN mamy już gruszkę sterowaną elektronicznie. Robiąc hybrydę a więc montując turbo od BMN GT1749VC do kolektora od BMM wyrzucając GT1646V zostawiamy gruszkę od BMN czy montujemy tą od BMM ? a jeśli zostawiamy tą od BMN sterowaną elektronicznie czy mamy ją pod co podpiąć w silniku BMM robiąc hybryde?
Proszę o odpowiedz ludzi którzy mieli styczność z montażem takiej hybrydy w silniku BMM, poniżej zamieszczam zdjęcia kompletnej turbiny GT16 oraz GT17.
![]()
Ostatnio edytowany przez mcn21 - 04-11-16 o 22:02
ja mam zamontowana stara. tak mechanik wymyslil, ale nie argumentowal tego.
Ostatnio edytowany przez czaro10 - 06-11-16 o 01:12
mcn21 (13-11-16)
Po prostu nie podłączasz wtyczki od czujnika. Wtyczka jest do czujnika a nie gruszki.
Sprzedam | Felgi BBS Skręcane 18 cali | Kierownica 3 ramienna + Poduszka | Bixenony Nieskrętne | Zbiorniczek + Czujnik + Spryski pod Xenon
mcn21 (07-11-16)
Turbo od BMN dziś zamontowane, na tygodniach program i wykresy ale jak u mnie zmiana jest zauważalna od razu, już na pewno nie wrócę do GT16, dzięki za pomoc z gruszką ta seryjna z BMM daje rady.
oprocz turbiny z BMN mozna wsadzic jeszcze cos innego? moja seryjna juz sie odzywa i troche sie poci wiec bede rozwazac wymiane ale pytanie czy cos wiecej mozna wcisnac niz tylko ta od BMN?
było : Audi A3 8L 1.6 101km z podtlenkiem LPG
było : Audi A3 8P Sportback S-Line 2.0 TDI BMM 170km
jest : Audi A4 Avant S-Line 2.0 TDi CAGA 143KM
Jeśli chcesz coś lepszego to tylko BMN bez wielkich przeróbek. Bo z przerókami to i można wsadzić Turbine z Audi A7 272KM![]()
Sprzedam | Felgi BBS Skręcane 18 cali | Kierownica 3 ramienna + Poduszka | Bixenony Nieskrętne | Zbiorniczek + Czujnik + Spryski pod Xenon
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)