Witam!
Około pół roku temu w pewnym momencie zauważyłem że na kluczyk nie działa mi centralny. Kluczem mogę otworzyć drzwi kierowcy. Reszta wogóle nie reaguje na centralny. Nie otwiera się bagażnik (Duża strata przestrzeni), wlew paliwa oraz drzwi pasażera (Tylko od środka przez klamkę lub tak jak drzwi kierowcy przez klucz.). Sprawdzałem to trochę ale jako że nie miałem wtedy funduszy nie przeszkadzało mi to na tyle. Teraz chciałbym się tym zająć.
Parę rzeczy które zauważyłem:
-Gdy klucz dłużej przytrzymam na otwieraniu drzwi to otwierają się okna i w drugą stronę tak samo czyli się zamykają.
-Podświetlanie wnętrza automatycznie się odpala po otworzeniu i tak samo gaśnie przy zamykaniu.
-Tak samo jak przez klucz w drzwiach i przycisk do zamykania i otwierania drzwi słychać z tyłu że pompka pracuje (buczy przez parę sekund)
Obstawiam że płytka może być w porządku a padnięty pewnie wirnik. Chyba, że się mylę.
Dlatego mam do was pytanie na co zwrócić uwagę w szukaniu przyczyny. (Jutro mam zamiar wziąć się za rozbiórkę pompki i wtedy zobaczę jaki numer jej mam jeśli nie znajdę przyczyny.
Posiadam jeszcze parę pytań bo ostatnio zaczęły się robić u mnie dziwne akcje i myślę że jest to spowodowane jakimś zwarciem tylko nie wiem czy to może być przez tą pompę centralnego.
Podświetlenie włącznika świateł padło wraz z przyciskami na kokpicie (sterowanie podgrzewaniem siedzeń, podgrzewanie tylnej szyby i wszystkie przyciski do sterowania climatronikiem) nie działają za to działają podświetlenie zegarów, otwierania szyb w drzwiach i wyświetlacz climatronika. Czy może to być spowodowane wilgocią która ostatnio pojawiła mi się w samochodzie z nieznanej mi jeszcze przyczyny ? (Np. zawilgocenie kostki od pompki centralnej?)
Do tego jeszcze jest coś takiego że gdy włączam światła mijania nie działa mi prawa żarówka pozycyjna (Jest sprawna), za to gdy wyłączę samochód dam na pozycyjne światła i włączę kierunkowskaz w prawo to wtedy świeci. Oraz jedna żarówka w podświetleniu rejestracji na początku działa dobrze po chwili jazdy zaczyna robić dyskotekę. Mruga jak szalona. Objaw ten czasem jest a czasem go nie ma...
Czy większość tych rzeczy może być powiązana z tą pompką ?
Pozdrawiam