a co zrobic aby bylo zamykanie z pilota zmienic pompke centralnego zamka czy cos jeszcze
a co zrobic aby bylo zamykanie z pilota zmienic pompke centralnego zamka czy cos jeszcze
|
Przeczytaj pierwsze 3 strony tego tematutam zaiste odpowiedz znajdziesz ..
Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z działaniem szyb (raz działają a raz nie) z światłem w środku ( czasem podczas jazdy samo się zapala i zaraz gaśnie, albo po zamknięciu drzwi i przekręceniu stacyjki nie gaśnie) z zamykaniem drzwi z kluczyka (podczas zamykania zamykają sie tylko drzwi kierowcy, dodam tez ze podczas otwierania otwierają sie wszystkie drzwi) podczas zamykania drzwi guzikiem od centralnego tym co jest na drzwiach pompka od centralnego długo pracuje. Jeszcze działo mi sie ostatnio tak , że jak przekrecałem zapłon słychac jak pompka działa tzn jak otwiera zamki a jak wyłączałem zapłon to sie auto zamykało. I teraz pytanie czy te wszystkie objawy moze powodować pompka od centralnego?
Moja pompka to 8L0 862 257 K (ewentualnie jak pada to jaką mógł bym ją zastąpić aby działał mi ten kluczyk opisany niżej?)
posiadam tez kluczyk scyzoryk który od kąt mam Audi to nie działał ( Kluczyk VDO 4D0.837.231)
AUDI A3 8L 5drzwi 2000r
Kochani...
Posiadam taką pompę: 8D0 862 257 C
Pytanko: Na jaką mogę tu obecną wymienić ?
Czy taka sama z symbolem E na końcu będzie działać ?
Na początku nie dało się otworzyć bagażnika a teraz już centralny nie działa.
Z góry dziękuję ślicznie za pomoc.
Mariusz.
Pompka z koncowka K na koncu, przy adaptacji ani kanal 01 ani 21 nie jest dostepny. Czy to wina vcds 12.12 ryzowego ,czy nic tego nie ruszy ?
A3 8L - 1,8T AGU+DET3+K03S+FMIC (230ps/320Nm) + A3 8L - 1,8T AUM (angol/dawca)
panowie a jak kupię pompę ze scyzorykami to będę musiał programować/ kupić nowe scyzoryki?
Jak kupisz pompkę, która ma zaprogramowane już te scyzoryki to nie. Jak oddzielnie kupisz pompkę i oddzielnie scyzoryki to tak. Na logikę.
Odpowiadam sobie sam, poniewaz problem rozwiazalem podpinajac pompke do innego audi i tam zaprogramowalem oba piloty klasycznym sposobem na wciskanei przyciskow w odpowiedniej sekwencji. Widocznie u siebie mam cos nie tak z instalacja, lub cos jest specjalnei porobione aby nie dokodowac innych pilotow, bo nie ma zadnych bledow w vagu. Najwazniejsze , ze mam oba piloty zakodowane i to do dwu pompek (druga na zapas).
A3 8L - 1,8T AGU+DET3+K03S+FMIC (230ps/320Nm) + A3 8L - 1,8T AUM (angol/dawca)
Witam, mam pompke o numerze 8D0 862 257 C, która nie obsługuje pilota, a mam okazję ją zamienić na pompke o nr 8L0 862 257. Z wątku wyczytałem, że do tego wystarczy podpiąć antenę 433MHz i zakodować kluczyk. Moje pytanie brzmi czy to będzie działać?
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)