|
mi pali około 7l na trasie w mieście mieszcze sie w 10l a co do VAG tez mam auto z 97 i nie było problemów
Co do spalania to też chciałbym dodać swoje 3 grosze.Moja 1.6 akl spala na trasie od 5.5 do max 7.0-jeżdze właściwie tylko trasy i zawsze tankuje do pełna,często tak po około 200km,żeby sprawdzić spalanie.Minimalny wynik to 5,2 przy jeżdzie w granicach 90-100km/h bez zatrzymywania.Przy mocnym wciskaniu gazu i wkręcaniu na wysokie obroty na trasie to mi spalił raz 6.8.Często widzę na forum wpisy,że 1.6 palą po 10l, a nawet więcej co w moim przypadku wydaje się abstrakcją,myślę, że gdy nie ma jakiś problmów z sondą albo z przepływomierzem to spalanie powinno się kształtować na tym poziomie co jest napisane na naklejce w bagażniku.
też mam 1,6 i po mieście paliło 14l. (mam proteze stopy zrobioną z cegłyjak zajrzałem w filtr powietrza to się przestraszyłem - więcej syfu niż filtra!
za dni kilka wymieniłem olej no i nieszczęsny filtr i teraz pali ok 11l. na stówke, a nadal (wręcz non-stop) jej wciskam.
warto było zainwestować pare złotych...![]()
chcecie wierzcie, lub nie wierzcie,
czerwone autka są najładniejsze...!
moja łyka na trasie 6.5 tak do 140 km/h a w miescie cos 8 jak mierzyłem jak ja kupiłem (wrzesień) to po 100 km wlałem dokładnie 6.68 lale to była bardzo spokojna jazda
w miescie spokojnie w 8 sie zamykam a jak widze ze piszecie ze 13 -14 to napewno cos macie nie tak.
hmm... no! brudny filtr powietrzaa jak pali 11 to mamy tylko za ciężkie nogi... ot cała filozofia
![]()
chcecie wierzcie, lub nie wierzcie,
czerwone autka są najładniejsze...!
często sie mówi że 1.6 pali jak smok, silniki nie są super ekonomiczne ale nie ma tragedii
najczęściej użytkownicy tych silników chcą wykrzesać z tego silnika ile fabryka dała, ciśniesz to i spali
ja u siebie w gazie w trasie /4os. + bagaże/ latem spaliłem niecałe 9l /prędkość jaką najczęściej jechałem to ok. 100-120 km/h/, odcinek ok 300km
Witam @ll
S3 AMK 2001 czyli 1,8 + k04 po czipsie na ok 270KM
na ZIMNYM MAX średnie spalanie w mieście 12.7 L /100 ; przy spokojnej jezdzie , no, czasem delikatnie nacisnę ....wyjdzie średnie okolo 11,5 w miescie na "sto" ..
Trasa : w granicach 9L benzynki....oczywiście Shell`owskiej `98 bądz Racing 100...chociaz na racing`u wydaje mi się, ze zdziebko mniej pali....
Pozdrawiam @ll
i zyczę katalogowych spalań![]()
Power is nothing without control...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)