Raczej transpondery odpadaja ale ta czarna obraczka wokol stacyjki czesto siada i to bedzie powodem u ciebie bledow i migania immo. Kluczyk serwisowy zawsze auto odpali.
Raczej transpondery odpadaja ale ta czarna obraczka wokol stacyjki czesto siada i to bedzie powodem u ciebie bledow i migania immo. Kluczyk serwisowy zawsze auto odpali.
|
Danio dzięki za informację ,ogólnie to myśle nad wywaleniem tego immo bo już mnie wkurza .![]()
Mozna wylaczyc ale to chyba nie najlepsze rozwiazanie. Lepiej jest kupic uzywana obraczke i wymienic oraz zakodowac klucze na nowo.
Mam problem z samochodem podejrzewam, że to immo, tzn dziś nie chciał odpalić mi samochód na szczęście udało mi się znaleźć komputer i na programie było napisane coś o błędzie kluczyku.
Natomiast mój vcds jak klikam w immo nie może się chyba skomunikować.
Objawy, auto odpala czasami, raz nie odpala z 5 minut trzeba czekać po czym odpali i jest ok. Np teraz odpaliło ale 5 minut temu nie chciało, kontrolka immo gaśnie po paru sekundach, Ktoś wie co to może być?
Niestety potem podłączając błąd sie nie wyświetłał a samochód normalnie odpalał Dopiero po 2 godzinach nie chciał odpalać a miałem dostep tylko do swojego vcds, w którym jak klikam immobilizer to jakby się nie łączył z tym
Dziś to samo, rano normalnie odpalił potem już nie odpalał, po 5-10 minutach stania odpalił
Kręci kręci i nic.
Edit:
Zauważyłem że zimny odpala, tak z 70 stopni i ma problemy (90 stopni jest ok odpala też)
Ostatnio edytowany przez TheMobil - 14-02-17 o 17:26
Witam,
Moje A3 nagle zaczęło pokazywać błędy płynu chłodniczego więc zatrzymalem się i zgasiłem auto. Zajrzałem pod maskę - z płynem wszystko ok. Przy ponownej próbie odpalenia auta zauważyłem że wskazówka na obrotomierzu nie spadła i pokazuje ok. 800 obrotów (tak jak auto by stało z włączonym silnikiem). Nie działa na zapłonie godzina, licznik kilometrów, pół fis. Po odpaleniu auta po 2 sekundach gaśnie. Odłączenie aku nie pomaga. Zostawiłem bez prądu na noc. Wróciłem na drugi dzień po auto podłączyłem aku i auto odpaliło liczniki zaczęły działać tylko radio nie chciało zadziałać na wduszenie przycisków rds i tp any wprowadzić kod. No to ruszyłem. Niestety po 5 minutach jazdy znowu błąd płynu, MIGA CIĄGLE IMMOBILIZER i liczniki przestają działać. Wiedząc że gdy zgaszę auto to już go nie odpalę dojechałem do domu z niedziałającymi licznikami i z migająjącym immo. Po dojechaniu do domu i zgaszeniu auta ponownie obrotomierz stoi, nie działają liczniki, i po 2 sekundach od uruchomienia gaśnie auto i świeci nawet kontrolka świateł mijania na wyłączonym aucie pomimo że światła wyłączone. Problem nie znika na drugim kluczyku. Odłączyłem aku i mam nadzieję że jutro znowu odpali i dojadę do elektryka. W czym może być problem czy to immobilizer?
Witam, u mnie jest tak ze immo mruga dopiero po odpaleniu auta i za chwile gasnie. Przy nastepnym odpaleniu auto odpala normalnie. Nie dzieje sie to czesto ale kto wie jak bedzie pozniej. Co moze byc tego przyczyna?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)