|
Najpierw należy dokładnie je oczyścić - tym samym co opony cZyli np. Adbl tire & rubber cleaner. Lub zwykłym apc.
Fajny do uszczelek jest:
http://www.pielegnowacauto.pl/1z-gum...uszczelek.html
Ale każdy dressing do opon tez spokojnie da radę 🙂
Pomocnik:
Tutaj tak naprawdę każda powłoka do lakieru bedzie sie nadawała. Nie zauważyłem większej różnicy (poza aplikacja ) pomiędzy różnymi powłokami.
Nawet najprostsze tenzi, które kładłem na swoje felgi jesienią spokojnie trzyma do dzis "bez wspomagaczy" czyli QD z sio2.
Teraz bym przetestował gtechniq c5.
Czyli rozumiem, ze nie trzeba dopłacać do jakiś drogich powłok, stukną te za 50-60pln? Skoro felgi jeszcze nie założone, to chyba zakupie i przetestuje
thx
Mówimy cały czas o powłokach kwarcowych/"ceramicznych". Za 50zl to nie znajdziesz. Bardziej mi chodziło o powłoki pokroju gtechniq a np Williams.
Skupiłabym sie raczej na dokładnym przygotowaniu powierzchni przed nakładaniem i odstępem czasowym pomiędzy kolejnymi warstwami niz na samym szukaniu "idealnej powłoki"
Gtechnik c5 to koszt 99pln z tego co szukałem![]()
15ml za 150 pln i niby styka na komplet 17" na 18" tez styknie? To bym ogarnął swoje Fele
![]()
Możesz kupic tenzi R1 - 50ml za 190zl.
Moim zdaniem na Felgach nie ma to żadnej różnicy. Chodzi o wygładzenie powierzchni lakieru zeby pył sie tak nie czepiał i było łatwiej umyć.
Co innego na karoserii gdzie juz szklistość, hydrofobowosc i trwałość jest kluczowa.
Na uszczelki nakladalem dresing do opon od SG i niby fajnie wyglądały ale szybko spływa w deszczu. Na bezdotyku max dwa mycia i ginie. Jest coś co zostanie tam dłużej? A dresing do plastików?
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Dressing do plastików polecam poorboy's Natural look lub ADBL interior Wow 😉
tapnięte z S7 edge
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)