oczywiście że będzie
a tu masz przykład takiej przekładki
https://www.a3-club.net/forum/showth...26#post1531526
oczywiście że będzie
a tu masz przykład takiej przekładki
https://www.a3-club.net/forum/showth...26#post1531526
|
Podpinam się pod pytanie. Ja mam obecnie pompke 8L0862257 i jak kolega wyżej jestem ciekawy czy kupienie jakiegoś pilota na allegro i zakodowanie go sprawdzi się czy muszę inwestować w uniwersalny sterownik z zakodowanym pilotem. Pozdrawiam.
Musisz kupić pilot który działa na 433mhz i zakodować go![]()
A czy może być pilot od passata bo mam jeden stary właśnie na 433 mhz. Czy numer na kluczyku musi się zgadzać z numerem pompki?
Przewertuj temat, z tego co kojarze to musisz miec odpowiedni numer kluczyka do wersji pompki przed/po liftowej. A czy z innych podejdzie, nie mam pojęcia. Sam będę w kwietniu bawić się z kluczykiem od A6..
Kupiłem pompkę centralki o nr 8D0 862 257 E z anteną i pilotem do niej (wcześniej miałem 8D0 862 257 C). Podłączyłem antenę, centralkę o literze "E" i zabawa jest taka, że pilot w ogóle nie reaguje, działa tylko zamknięcie drzwi poprzez przekręcenie kluczyka w drzwiach, zaś w ogóle się nie chce auto otworzyć przez przekręcenie kluczyka, otwierają się tylko drzwi kierowcy, a gdy wsiądę do auta włącza się alarm (awaryjne i za cholerę nie idzie tego wyłączyć tylko poprzez odłączenie pompki). Bawiłem się z tym z godzinę czasu i mam już dość. Moje pytanie brzmi jak zrobić by to działało? Muszę się bawić w kodowanie? Jeśli tak to poproszę o jakieś wskazówki, bo to moja pierwsza styczność z VAGiem.
musisz zakodować, tak samo jak było w starej pompce.
Pilot powinien działać od razu, bo to komplet był. Może bateria do wymiany.
Części na sprzedaż do: Audi TT 8N BAM A3 8P Sportback R32 S-line Audi A3 8L 1,8T 3d Audi A3 8L 1,8T 5d Audi S3 8L 1,8T
W takim razie bawić się będę dalej
Albo pilot był odłożony z marszu "jako komplet". Tak tez się czasami dzieje na aukcjach..
Wg opisu kolegi ma pompkę zakodowana na otwieranie dwuetapowe czy jak to tam się zwie i czujnik otwarcia drzwi tez już nie łączya czy światło w podsufitce się włącza/wyłącza po otwarciu /zamknięciu drzwi?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)