Strona 138 z 161 PierwszyPierwszy ... 3888128136137138139140148 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,371 do 1,380 z 1603

Temat: Zegary bez FIS na FIS

Topoll113's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2016
    Miasto
    Pruszków
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez renegat207 Pokaż post
    Są różne prędkości przesyłu danych m.in. od ecu i od licznika dlatego radio nie będzie prawidłowo działać na tych CAN-ach
    Czyli aby radio prawidłowo działało musze mieć licznik 920 do którego doprowadze can i z licznika dopiero do radia ?

OLIVIER08's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2012
    Miasto
    Sląsk
    Auto
    Audi A3 8V Sedan Quattro USA
    Model
    A3 8V
    Silnik
    2.0 TFSI - CNTC (220 KM)
    Podziękował
    17 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Topoll113 Pokaż post
    Czyli aby radio prawidłowo działało musze mieć licznik 920 do którego doprowadze can i z licznika dopiero do radia ?
    Kup sobie licznik 920 i wyślij go do kolegi naszego z mieta3(Daniela) przekoduje go radio concert 2 będzie normalnie funkcjonować(podświetlenie, wyłączanie po zapłonie i brak wyłączania się po 1 godzinie ) jak je sobie do licznika podłączysz .Tak właśnie czytacie posty było to już kilka razy tłuczone dla tych co chcą licznik pełen fis 920 nie mając cana w aucie.

Topoll113's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2016
    Miasto
    Pruszków
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez OLIVIER08 Pokaż post
    Kup sobie licznik 920 i wyślij go do kolegi naszego z mieta3(Daniela) przekoduje go radio concert 2 będzie normalnie funkcjonować(podświetlenie, wyłączanie po zapłonie i brak wyłączania się po 1 godzinie ) jak je sobie do licznika podłączysz .Tak właśnie czytacie posty było to już kilka razy tłuczone dla tych co chcą licznik pełen fis 920
    Czytałem trochę ten temat i koledzy wysyłali do przekodowania jak cana nie mieli w sterowniku silnika a myślałem ze skoro mam can podciagniety na podszybie to wystarczy odpowiednio podłączyć . I głównie nie wiedziałem czy musze go przekodowywac czy nie skoro ten can jest. Przetrzepalem trochę ten wątek ale jest już go 138 stron wiec mogło mi coś umknąć. W takim razie skoro sterownik silnika u mnie posiada can to czy musze go dać Danielowi do przekodowania czy nie?

OLIVIER08's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2012
    Miasto
    Sląsk
    Auto
    Model
    A3 8V
    Silnik
    2.0 TFSI - CNTC (220 KM)
    Podziękował
    17 razy

Domyślny

Jeśli byś miał abs z canem to było by esp czego nie posiadasz ,do tego licznik byłby już 920 z pól fisem .Tak audi robiło w przeciwieństwie do VW tam liczyli koszty Wiec raczej śmiga wszystko po analogu. Napisałem już co ja bym zrobił wiec decyzja należy do Ciebie .

Topoll113's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2016
    Miasto
    Pruszków
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Jeśli byś miał abs z canem to było by esp czego nie posiadasz ,do tego licznik byłby już 920 z pól fisem .Tak audi robiło w przeciwieństwie do VW tam liczyli koszty Wiec raczej śmiga wszystko po analogu. Napisałem już co ja bym zrobił wiec decyzja należy do Ciebie .
    Łącząc się ze sterownikiem ABS pojawia się informacja o CAN , nie mam esp . Według pinoutu sterownika silnika ALH ten can występuje. W puszce pod podszybiem dochodzi skrętka do zielonej kostki. Licznik jest 919 ponieważ to przedlift początek 98 roku. Wpadłem na to dzięki koledze xoslox który wsadził licznik z passata tyle że on miał półlifta ale z tym samym silnikiem. Chciałbym zrobić jak najbliżej oryginału.

renegat207's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    Lipiny LBN
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

Możesz spróbować się pobawić w przeszczep licznika 920... ale jedynie z wersją immo II w tym ECU chyba,że wykodujesz immo. Tylko pytanie czy w tym sterowniku u Ciebie ten CAN jest aktywny i czy będzie współdziałał z licznikiem 920...

OLIVIER08's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2012
    Miasto
    Sląsk
    Auto
    Model
    A3 8V
    Silnik
    2.0 TFSI - CNTC (220 KM)
    Podziękował
    17 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Topoll113 Pokaż post
    Łącząc się ze sterownikiem ABS pojawia się informacja o CAN , nie mam esp . Według pinoutu sterownika silnika ALH ten can występuje. W puszce pod podszybiem dochodzi skrętka do zielonej kostki. Licznik jest 919 ponieważ to przedlift początek 98 roku. Wpadłem na to dzięki koledze xoslox który wsadził licznik z passata tyle że on miał półlifta ale z tym samym silnikiem. Chciałbym zrobić jak najbliżej oryginału.
    Nie masz cana aby się z Tobą nie buksować a tym bardziej w tym roczniku .Can audi zaczęło wsadzać od drugiej połowy 1999 roku i tu był już dokładany esp .Sterownik też już był stosowany z tkz canem częściowym i było podłączone abs ,esp ,licznik .Do 2003 był częściowo a od 2004 już Audi A3 miały pełny,wszystkie sterowniki komunikowały się miedzy sobą dzięki magistrali can.VW to jest jeszcze inna historia jeśli chodzi o liczniki....

Topoll113's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2016
    Miasto
    Pruszków
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Nie masz cana aby się z Tobą nie buksować a tym bardziej w tym roczniku .Can audi zaczęło wsadzać od drugiej połowy 1999 roku i tu był już dokładany esp .Sterownik też już był stosowany z tkz canem częściowym i było podłączone abs ,esp ,licznik .Do 2003 był częściowo a od 2004 już Audi A3 miały pełny,wszystkie sterowniki komunikowały się miedzy sobą dzięki magistrali can.VW to jest jeszcze inna historia jeśli chodzi o liczniki....
    Ja rozumiem ze według rocznika nie powinienem mieć CAN. Ale jeśli twierdzisz ze nie mam to dlaczego po połączeniu vagiem z ABS mam numer sterownika i dopiskę CAN? I dlaczego do podszybia do Zielonej kostki idzie skrętka koloru pomarańczowego z jakimś tam jeszcze ? Kolega xoslox miał can a nie miał zegarów 920 ...

OLIVIER08's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2012
    Miasto
    Sląsk
    Auto
    Model
    A3 8V
    Silnik
    2.0 TFSI - CNTC (220 KM)
    Podziękował
    17 razy

Domyślny

Buzdury piszesz w programie vcds lub innym jest tylko numer vag sterownika po wejściu w niego np. VCDS-em. .Do tego zwykły interfejs (vag-com) nie ma możliwości diagnostyki po canie dopiero coś takiego ma VCDS poprzez cana getawya.Kolega xoslox miał o rok auto młodsze od Ciebie wiec co Ty porównujesz Jeśli chodzi o licznik z VW z pól fisem to zapytaj Daniel zanim jest to całkiem inna historia były bez cana nawet tak jak niektóre licznik w eskach przed liftem . Nie wszystko miały wspólnego ze sobą te dwie marki .
    Ostatnio edytowany przez OLIVIER08 - 05-04-17 o 10:53

Topoll113's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2016
    Miasto
    Pruszków
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Buzdury piszesz w programie vcds lub innym jest tylko numer vag sterownika po wejściu w niego np. VCDS-em. .Do tego zwykły interfejs (vag-com) nie ma możliwości diagnostyki po canie dopiero coś takiego ma VCDS poprzez cana getawya.Kolega xoslox miał o rok auto młodsze od Ciebie wiec co Ty porównujesz Jeśli chodzi o licznik z VW z pól fisem to zapytaj Daniel zanim jest to całkiem inna historia były bez cana nawet tak jak niektóre licznik w eskach przed liftem . Nie wszystko miały wspólnego ze sobą te dwie marki .
    Skoro twierdzisz, że pisze bzdury to w takim razie masz screena z vag-com

Strona 138 z 161 PierwszyPierwszy ... 3888128136137138139140148 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Zasady postowania