A kolega chyba zapomniał że istnieje takie coś jak kodowanie sterownika (modułu) i to jest jedna z przyczyn problemu.Radio lub nawigacje też trzeba zakodować pod telefon ,bo nie wiem co tam masz w tym swoim aucie.
A kolega chyba zapomniał że istnieje takie coś jak kodowanie sterownika (modułu) i to jest jedna z przyczyn problemu.Radio lub nawigacje też trzeba zakodować pod telefon ,bo nie wiem co tam masz w tym swoim aucie.
|
Witam
Moduł już przekodowany ale kolejny problem tego typu iż po wpisaniu pinu 0000 wywala że błędny a jak wpisuje 1234 to zero reakcji.
mam Rns-e w wersji high + wielofunkcyjną kierownicę instalacja fabryczna. Sds działał na starym sterowniku za nim ten się skończył a na nowym zero reakcji.
Stary moduł z końcówką K nowy już z Q, jakieś porady?
Pozdrawiam
Pisałem już wcześniej wchodzisz w bloki aby sobie zmienić sobie kod wiec nie dziwi mnie to że po wpisaniu 0000 lub 1234 masz taki problem.Sterownik musisz sobie zakodować na pełen can nawet diagnostykę jeśli chodzi o A3 8P liczba 4 .Bo to też może być tym iż się nie chce połaczyć
0xxx?xx: Installation List
1 = Diagnostics via CAN
2 = Multi-Function Steering Wheel, Diagnostics via CAN
3 = Head Unit (e.g. RNS-E), Diagnostics via CAN
4 = Multi-Function Steering Wheel, Head Unit (e.g. RNS-E), Diagnostics via CAN
5 = Diagnostics via K-Line
6 = Multi-Function Steering Wheel, Diagnostics via K-Line
7 = Head Unit (e.g. RNS-E), Diagnostics via K-Line
8 = Multi-Function Steering Wheel, Head Unit (e.g. RNS-E), Diagnostics via K-Line
Gazor (05-04-17)
Problem Rozwiązany Dziękuję za Pomoc
Kolega Oliwier08 dużo pomógł za co mu dziękuję
Już po kodowaniu jak napisałeś był taki problem ale chwila przerwy i restart pomogły. Działa aż miło
No i gitara jak to mówi Ferdek![]()
Słuchajcie może to abstrakcja ale... W Audi A3 8L montuję RNS-E. Mam też do dołożenia moduł Bluetooth. Zastanawiam się jaki moduł mogę założyć żeby wszystko działało jak należy. Na forum VW Touran wyczytałem że nie wszystkie moduły Bluetooth działają z wyświetlaczami starego typu czyli tymi czerwonymi.
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index...e_Retrofitting
Czy jest jakaś lista modułów do A3 8P która wspomina o wsparciu czerwonych wyświetlaczy np w modelach przedliftowych?
A może ma ktoś w A3 8L zainstalowany jakiś moduł Bluetooth który jest w wersji High i może podrzucić jakąś listę kompatybilnych modułów?
tu masz listę/kodowanie/podłączenie
https://www.a3-club.net/forum/showth...luetooth/page8
Jak najłatwiej/najlepiej wybierać z poziomu kierowniczy/RNSE ulubione lub najczęściej wybierane numery telefonów?
Bo teraz jak wchodzę z kierownicy to wchodzi mi to książki telefonicznej i za każdym razem muszę szukać konkretnego kontaktu.
TAPATALK
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)