|
To ja w druga strone.Auto mam od nowosci(dbalem przy docieraniu) i na 225/17 zrobilem na trasie wynik 4.4 oczywiscie mega sie starajac....dodam ze wracalem ze slowacji wiec pod gorke ostrzej tez sie zdarzalo..To dobry wynik z jednym pasazerem..Ale na miescie w nie upalne dni jezdzac zupelnie normalnie zdarza mi sie zejsc ponizej 8 litrow.12 to w miescie stojac w korach z klima toczac sie jak na pogrzebie...
Mi najmniej spaliła 6,6 ale to musialem bardzo sie staraća max 11 zaraz po przyprowadzeniu
a tak w cyku mieszanym od 7 do 8.5 litra z wylaczona klimą. niebawem planuje wymiane filtra paliwa, powietrza oraz przewodów i świec wiec moze jeszcze troszeczke spadnie spalanie. ogólnie nie jest źle
pozdr
To ja jestem autorem tego pierwszego postu o tym spalaniu ....13l/100.Zrobiłem jedno zagazowałem go oczywiscie instalacja sekwencyjna ,spalanie 12.5 l przy jeżdzie dosyć dynamicznej.Polecam innym jest to alternatywa dla posiadaczy A3 z silnikiem 1.6, koszt instalacji 2600 zł muszę powiedzieć że nie czuję wielkiej róznicy co do pracy silnika czy mocy ,silnik chodzi równo nie dławi się obroty nie falują/co sie zdarza przy gazie/Moc jest wystarczajaca do mosy pojazdu same plusy ,a i w kieszeni wiecej kasy.Pozdrawiam wszystkich.Darek
Darek/nanika/
Napiszcie jesli to nie OTjakie te instalki LPG macie w swoich 1.6
Pozdro
major długo już jeździsz na gazie? nie bierze Ci oleju?
Już kilka miesięcy jeżdzę, dolewka nie odbiega od standardów (0,5 l).
Tez mam sequenta24, zrobione cos kolo 30kkm i oleju zero bierze.
Spalanie na dzien dzisiejszy to 10,5l w miescie bez klimy.
Trasa teraz delikatnie ponizej 9l, jak bylo cieplo to w miescie powyzej 9 trasa tak samo ponizej 9.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)