Cześć. Mam dwa pytania odnośnie kodowania ostrzeżenia o niezapiętych pasach. Oczywiście widziałem wzór kodowania: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index...Cluster#Coding Jednak nie jestem pewien kilku rzeczy.

1) Gdzie można ustawić prędkość przy jakiej sygnał ostrzegawczy zostanie uruchomiony?
Mam dostęp do dwóch niemalże identycznych Audi A3 8P, z tym samym kodowaniem (0004043) i w jednym sygnał pojawia się przy prędkości ~15 km/h, a w drugim ~30 km/h. Moje auto niestety posiada ten mniejszy próg i chciałbym to zmienić, ale nie wiem jak.

2) Czy da się zmienić typ i czas ostrzegania np. z '4' (Europe-NCAP) na '5' (USA and Canada OLD) zachowując przy tym takie samo oświetlenie deski rozdzielczej?
Zauważyłem, że po zmianie niestety zmienia się również oświetlenie zegarów. Chciałbym w przypadku swojego kodowa (0004043) zamienić tylko czas trwania ostrzeżenia. Bardzo denerwuje mnie konieczność zapinania pasów np. podczas manewrowania na parkingu, nie potrzebuję 91 sekund katowania tym sygnałem Jakiekolwiek przypomnienie chciałbym jednak zostawić.

Będę wdzięczny za pomoc, w szczególności z tym pierwszym problemem. W moim przypadku rozwiązałoby to poniekąd problem drugi. Dzięki!