jeśli zza schowka to silniczek nastawczy klapek i prawdopodobnie potencjometr lub blaszki na nim są uszkodzone/sprawdź błędy na VCDS-ie
jeśli zza schowka to silniczek nastawczy klapek i prawdopodobnie potencjometr lub blaszki na nim są uszkodzone/sprawdź błędy na VCDS-ie
|
Pytanie: Co może powodować, że klima albo chłodzi max, albo grzeje (tzn wyłącza się). Jak chce ustawić npo 22-23 stopnie to i tak leci takie samo powietrze na włączonej klimie jak przy low.. Z tego co pamiętam błędów w vcds nie było..
klamamoto, nic nie pokazało 0 błędów
Dodatkowo kiedyś było słychać jakby gaz tam uciekał takie sprężanie, możliwe że tamtędy uciekł?
Dobra, jutro rozkręcę schowek i zobaczę bo to dziwne dźwięki są w dodatku teraz jak wyłączę wszystko to są takie puknięcia z okolicy właśnie schowka,
Druga sprawa to nie mogę tego na allegro znaleźć
Witam. mam takie pytanie odnosnie klimatyzacji. Otoz w mojej a3 w tych wetlach gdzie nabija sie klime na jednym jest cisnienie a na drugim nie ma. nie ma cisnienia na tym gdzie znajduje sie ten czujnik z cztero pinowa wtyczka. czy to normalne? klimatyzacja nie chce mi sie zalaczyc. na krotko jak dam prad to zalacza sie sprezarka. Nabijalem klime tydzien temu i majster powiedzial ze musze wymienic sterownik wentylatorow bo ktos juz go rozbieral i myslal ze jest popsuty. wymienilem a tu nic. To samo. prosze o pomoc!!
Ktos pomoze? Czy w obydwu wentlach gdzie nabija sie klime powinno byc stale jakies cisnienie?
Witam,
mam problem z klimatyzacją, mechanik sprawdził nabicie klimy, na obecne ciśnienie powinien ładnie chłodzić przy włączonej klimatyzacji. Filtr kabinowy był zapchany ale wymieniony na nowy. Sprężarka podłączona na krótko przez mechanika załącza się. Panel od klimatronik sprawny. Wszedłem w menu serwisowe klimatronik (przycisk obieg zamknięty + nawiew górny) sprawdziłem wartości poszczególnych kodów. Kod 20C odpowiedzialny za napięcie na sprężarce 12 V. Natomiast przy kodzie 61C - temperatura w stopniach Celsjusza z czujnika wylotu powietrza na desce rozdzielczej wynosi - 53. Moje pytanie: czy wymiana tego czujnika może spowodować prawidłowe działanie klimatyzacji? Czy nie ma to żadnego znaczenia? Gdzie mogę znaleźć ten czujnik, jak do niego się dostać? Czy macie może jakieś inne pomysły co może być przyczyną niesprawnej klimatyzacji. Z góry dziękuję. Pozdrawiam
masz błąd tego czujnika na vcds-ie lub jakiekolwiek inne?
There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)