klapa jest taka sama dla 3D i 5D a jedynie dla S3 jest inna z racji otworów montażowych dla lotki
samą klapę rocznikowo poznasz po różnicy w miejscu mocowania listwy(patrz na jej brzegi)
przed lift
po lift
![]()
klapa jest taka sama dla 3D i 5D a jedynie dla S3 jest inna z racji otworów montażowych dla lotki
samą klapę rocznikowo poznasz po różnicy w miejscu mocowania listwy(patrz na jej brzegi)
przed lift
po lift
![]()
|
Witam mam podobny problem. Nie działa mi otwieranie klapy tylnej z mikrostyku. Z pilota mogę otworzyć klapę lecz z mikrostyku juz nie. Sprawdzałem juz czy na krótko otworzy lecz niestety nie reagują. Kostki przy mikrostyku wygladają jak nowe nie sa zawilgocone prąd na przewód czerwono-niebieski dochodzi. Sprawdzałem przewody i są ciągłę przynajmniej do kostki znajdującej sie z lewej strony koło nadkola. Co może być tego przyczyną? niestety nie zdązyłem sprawdzić dokąd prowadzi drugi przewód żółto-czerwony bo jak widze te od mikrostyków są łączone w jeden idący pózniej do tej kostki koło nadkola
Witam Wszystkich
Mam do was zapytanie
Posiadam audi a3 8l przed liftem 3d
Chciałbym wymienić kalpę tylną ale z audiczki PO LIFCIE 5d
Czy jest taka możliwość czy one się różnią sie czymś
Pytam się bo mam taką okazję zakupu poliftowej
Pozdrowienia
post #81
jedynie co to różnicą będzie w samym zamku/przed lift jest cieńszy od pół i po lifta ale to żaden problem
powinien pasować a jeśli nie to 5 minut i przełożony
Masz na myśli zamek w bagażniku?
A nie trzeba czegoś podłączyć dodatkowo od zamka centralnego? W poliftach jest przecież elektroniczny. Chyba, że się mylę.
Mam problem, duży problem. Ostatnio wymieniłem klapę w A3 8l 5d 2000r. przedlift na również przedliftową klapę. Wszystko oprócz zamka pasowało do nowej. Po wizytach u pobliskich mechaników (btw. Wszyscy wciskali mi, że potrzebuje wersji poliftowej) i szperaniu w internecie znalazłem pasujący zamek (8L0827505). Po zamontowaniu zamek nie dochodził do rygla oraz drucik, który jest połączony z głównym mechanizmem się blokował. Nie mam pojęcia, które części mam kupić aby wszystko działało. Domyślam się, że potrzebuję takiego rygla 8D9827507. Bardzo proszę o pomoc, jest to bardzo uciążliwe. :/
PS. âNowaâ klapa jest z 97r.
Mam szybkie pytanko ,pytanka.
Jak jest realizowane otwieranie klapy z pilota mam na myśli aspekt mechaniczny.Nie chodzi mi o centralny bo to już wiem .
Dodam ze po naciśnięciu przycisku na pilocie coś tam się dzieje w pompce bo słychać,jak dobrze rozumiem od niej ma iść żółty kabel do siłownika w klapie, ten ma pociągnąć za te oczko zaznaczone na zielono(otwierając ręcznie klamką czy przyciskami jak niektórzy piszą) właśnie ten element powoduje otwarcie klapy.
Czy taki siłownik wyręczy mnie z ręcznego otwierania klapy http://allegro.pl/silownik-zamek-kla...104252215.html
Pozostałe pytania
do czego jest wtyczka zaznaczona na czerwono bo ta zółta to jak podejrzewam od podświetlenia tablicy.
[IMG][/IMG]
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)