2800 ojro, toż to okazja
Adi, wejdź na www.golf5gti.com, niemieckie forum użytkowników mk5 GTI, jest tam paru użytkowników mających podkręcone GTI z DSG, z momentem znacznie przekraczającym 350Nm i jakoś nic się ze skrzynią nie dzieje
2800 ojro, toż to okazja
Adi, wejdź na www.golf5gti.com, niemieckie forum użytkowników mk5 GTI, jest tam paru użytkowników mających podkręcone GTI z DSG, z momentem znacznie przekraczającym 350Nm i jakoś nic się ze skrzynią nie dzieje
|
wiem znam tę stronę
kiedyś prosiłem o jej tłumaczenie i poradę techniczną na forum
bo nie za bardzo łapałem co wymieniają konkretnie
dzwoniłem do polskich firm tuningowych co oni na to
i cisza w eterze
ale jakby ktoś przetłumaczył o co im biega dokładnie
byłbym wdzięczny
dzięki za linka porozglądam się
wklej to co chcesz przetłumaczyć
np.
Verstärkte 7Scheiben DSG-Kupplung:
bis 650Nm Drehmoment
Preis inkl. MwSt. € 2.800,00
--------------------------------------------------------------------------------
Hochleistungs-7Scheiben DSG-Kupplung:
ab 650Nm Drehmoment, mit verbreiterten Reibscheiben der Innenkupplung
Preis inkl. MwSt. auf Anfrage!
--------------------------------------------------------------------------------
Getriebeverlängerung für DSG-Getriebe
Gesamtübersetzung verlängern (rechnerische Übersetzung bei 18" Reifen 315km/h bei 7.000U/min.) mit angepasster DSG-Mechatronic: Startdrehzahl angehoben auf 4.000U/min. Zwangshochschalten angehoben auf 7.000U/min. Verkürzte Schaltzeiten und im D-Modus mit steigendem Gang erhöhtes Drehzahlniveau für spontanere Leistungsabgabe
Preis auf Anfrage
DSG-Mechatronic für Originalgetriebe
Startdrehzahl angehoben auf 4.500U/min., zwangshochschalten angehoben auf 7.000U/min., verkürzte Schaltzeiten und im D-Modus mit steigendem Gang erhöhtes Drehzahlniveau für spontanere Leistungsabgabe
Preis auf Anfrage
Getriebeverlängerung für Handschaltgetriebe Gänge 3-6 verlängern
Zahnräder sind gröber verzahnt (rechnerische Übersetzung bei 18" Reifen 308km/h bei 7.000U/min.)
€ 3.200,00 inkl. Mwst.
Getriebeverlängerung für Handschaltgetriebe Gesamtübersetzung verlängern
Zahnräder der Gänge 3-6 gegen gröber verzahnte ersetzen (rechnerische Übersetzung bei 18" Reifen 326km/h bei 7.000U/min.)
€ 4.400,00 inkl. Mwst.
Verstärkte Kupplung für Original-2-Massenschwungrad
Druckplatte und Reibscheibe
€ 1.300,00 inkl.Mwst.
dziękuję to z tej strony: http://www.hgp-turbo.de/
W piatek mielismy okazje odwiedzic chlopakow z HGP i rozmawialismy miedzy innymi na temat DSG.
Oni zmieniaja w niej tarczki cierne (sprzegla) na mocniejsze i z 6sciu wymieniaja na 7, zmieniaja mechanicznie walki (biegi) w skrzyni aby samochody mogly jezdzic powyzej 300km/h (seria 285km/h) i oprogramowanie w ktorym ustawiaja szybsza zmiane biegu (ktora bez wymiany sprzegiel nie jest mozliwa), kazdy bieg mozna ciagnac do 7200 i launch control jest z wyzszych obrotow. Skrzynia jest w stanie przeniesc 800nm na seryjnych czesciach z wymienionymi sprzeglami.
AXX - 445Ps
AdiGTI myślę, że CompSport już wszystko wyjaśnił
dla ułatwienia odczytania cen, ile z co
Verstärkte 7Scheiben DSG-Kupplung - wzmocnione 7 biegowe sprzęgło, trochę dziwnie to brzmi w dosłownym tłumaczeniu
Getriebeverlängerung - tzw wydłużenie skrzyni, większy Vmax
Handschaltgetriebe - skrzynia manualna
Większość cen i tak jest na zapytanie, jak jesteś zainteresowany napisz maila do nich po angielsku, powinni odpisać.
Aż tak dobry z niemieckiego nie jestem, by przetłumaczyć idealnie całość
dzięki wszystkim,to daje do myślenia
zastanawiam się, co by było bardziej realne:
chciałoby się wysłać im skrzynię (ale co z programowaniem skrzyni)
trza jechać w całym autem (ale to trochę zachodu)
na pewno jakaś nadzieja na przyszłość
Mam pytanie do CompSporta czy robią samą skrzynię? bez względuy na silnik?
Czy mogą wymienić same sprzęgiełka
czy wymieniają zaraz wszystko by było 7 biegów w pakecie
tylko aż takich mocy i prędkości nie przewiduję na 1 oś
![]()
Ostatnio edytowany przez AdiGTI - 12-02-08 o 18:19
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)