Strona 132 z 161 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,311 do 1,320 z 1609

Temat: [8L] Klimatyzacja w 8L - problemy, porady, serwis

Data dołączenia
    Jun 2017
    Miasto
    Łódź
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AEH

Domyślny

Aktualnie nie mam możliwości podłączenia auta kablem. Natomiast wczoraj rozebrałem przedni panel i nad klimatronikiem był czujnik, który po odłączeniu nie wpłynął wgl na zmienioną wartość kodu C61 na klimatroniku. Podejrzewam, że jest to czujnik zlokalizowany w okolicach zderzaka, jednak nie wiem, gdzie dokładnie go szukać.

klamamoto's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2011
    Miasto
    A3-CLUB.NET frakcja Bielsko
    Auto
    OOOO 264HP CS
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    23 razy

Domyślny

czujnik temperatury zewnętrznej w zderzaku jest w kratce po prawej stronie(stojąc przed nim) a u Cb chodzi raczej o ten widoczny pod osłoną kierownicy w kanale nawiewu

deville's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2014
    Miasto
    Radom
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.6 AVU
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

Witam, czy taki szum (wydaje mi się że to rozprężający się czynnik) dobiegający zza schowka to norma czy raczej zawór będzie uwalony? i czy ktoś wie jaka powinna być temperatura na wylocie z kratek?

Data dołączenia
    Jan 2011
    Miasto
    Płock !
    Auto
    Audi z Q
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0 TDI PD BMM (140KM)
    Podziękował
    25 razy

Domyślny

Taki szum/syczenie zza schowka przy włączonej klimatyzacji często oznacza też kończący się czynnik chłodniczy

deville's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2014
    Miasto
    Radom
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.6 AVU
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

Czynnik jest, klima szczelna

Data dołączenia
    Oct 2016
    Miasto
    Zawiercie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AVU

Domyślny

Witam. Mam problem z klimatyzacją w moim a3, a mianowicie sprężarka w ogóle się nie uruchamia, byłem w warsztacie chciałem nabić klime, a mechanik mówi że jest coś nie tak z układem bo nawet nie chce się uruchomić. Mechanik mówi, że może być to czujnik albo sprężarka do wymiany, bądź przetarty jakiś kabel. Mówił też, że koszta naprawy to nawet do 1000zł w zależności od tego co będzie do zrobienia. Pierwsze co to sprawdziłem bezpiecznik ale nie jest przepalony niestety. Czy ktoś miał coś podobnego u siebie? Jeżeli tak to co to może być i co można sprawdzić, bo jednak 1000 to duża kasa dla mnie

klamamoto's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2011
    Miasto
    Auto
    OOOO 264HP CS
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    23 razy

Domyślny

błędy sprawdzone?
    napięcie na kablach sprawdzone?
    sprężarka na krótko sprawdzona?
    układ sprawdza maszyna która nabija czynnik(szczelność)
    może padł sterownik wentylatorów a koszt to od 40zł za używany do 150zł nowy
    wymiana to 1h i trzeba wyjąć akumulator

Data dołączenia
    Oct 2016
    Miasto
    Zawiercie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AVU

Domyślny

no właśnie mechanik powiedział, że nie wie co jest przyczyną i będzie musiał dopiero sprawdzić jeżeli zostawie mu samochód i pomyślałem że najpierw sam w jakis sposob sprawdze co to moze byc ale widze ze jednak będę musiał przejechać się jeszcze raz i niech mi to wszystko posprawdza podepnie pod kompa itd a w jaki sposob podpiac sprezarke na krotko?

klamamoto's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2011
    Miasto
    Auto
    OOOO 264HP CS
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    23 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Adrian7 Pokaż post
    ...a w jaki sposob podpiac sprezarke na krotko?
    puść na nią zasilanie z aku/mechanik będzie wiedział

Data dołączenia
    Mar 2017
    Miasto
    Lublin
    Auto
    Audi A3 8L 02r. 1.6 102KM
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AVU
    Podziękował
    raz

Domyślny [8L] Porblem z klimą, wiatrakami chłodnicy i temperaturą

Witam, mam dłuższy problem z moją A3 8L 2002r 1.6 102KM AVU 3d. Zmieniałem sprężarkę na Sanden'a SD7V16 gdyż moja stara się rozsypała całkowicie, wszystko było ok, cały serwis klimy był zrobiony, tzn. nabita, odgrzybiona, wymieniony olej itp i klima działała. Na następny dzień po południu gdy wracałem do domu wsiadłem w samochód, nie chciał odpalić za pierwszym razem co było dziwne bo nigdy tak się nie zdarzyło, za drugim odpalił z pomocą gazu, ujechałem jakieś 3 km i zauważyłem że temperatura stoi na 70 stopniach, zatrzymałem się, zgasiłem silnik i wiatraki pod maską nie przestały się kręcić, po ok. 10 min. przestały i tak jest cały czas do tej pory że nie łapie temp. max 75 stopni i wiatraki kręcą się od razu jak włączę na zapłon nawet jak silnik jest zimny po całej nocy, dodatkowo klima nie działa, nie kręci się. Po podłączeniu pod komputer pokazało się że jest uszkodzony sterownik, moduł wentylatorów (nr. seryjny: 1J0919506K), wymieniłem go dzisiaj i dalej jest to samo... Gdzie szukać przyczyny? W kablach, w kostce? Gdzieś jakiś może kabel sparciał czy co może być? Miał ktoś podobny przypadek? Dodam że samochód jedzie, przyśpiesza normalnie, tylko nie łapie temperatury, klima nie działa i wiatraki nie przestają się kręcić długo po zgaszeniu.

Strona 132 z 161 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania