|
zmień mechanika który chcę Cię okraść/sam to zrobisz
nr.18
http://workshop-manuals.com/audi/a3_...nit/attaching/
zdejmij schowek/wypnij wtyczkę/przekręć czujnik/wyjmij/podmień na nowy...(reszta w odwrotnej kolejności)
Witam, namieszalem troche w klimatroniku vcds, chcialem wykonac basic setting, aby skasowac kilka bledow, niestety cos poszlo nie tak, przy tej czynosci wyskoczyl komunikat not ok, i pojawil sie blad . 01087 - basic setting not performed auto hvac i nie moge wylaczyc przycisku econ. Przed ta operacja wyszystko dzialalo.
No to zrob jeszcze raz adaptacje klap, jak nie pomoze to przyczyna powinna byc widoczna w zapisanych bledach.
A jakie błędy ci wywala oprócz że nie można ustawić ustawień podstawowych?
Doposażanie - Elektryka - Diagnostyka Grupy VAG
Witam, mam bardzo dziwny problem z klimatyzacją w Audi A3 8p sportback 2010lift. Klimatyzacja nie działa i 5 warsztatów już próbowało ją naprawić i nic. I teraz tak: Sprężarka chodzi, nabite szczelne wszystko odgrzybione itd panel w samochodzie nie wyświetla błędów ani nic. Nawiew działa, wentylatory wiatraki itd się kręca. Problem polega na tym że nie leci zimne powietrze tylko ciepłe. Tak jak by się jakoś nie chciało przełączyć z ciepłego na zimny. I jak biorę ustawiam temperaturę na HI i nagle przełączam w dół to chwilowo jest taki odgłos bziummm i chwilowo leci chłodniejsze a po chwili jak zmniejszam temperaturę dalej na panelu to już leci tylko ciepłe. Z diagnoz ludzi którzy próbowali to naprawiać problem najprawdopodobniej jest elektroniczny i zalecali naprawę w ASO. W ASO spojrzeli i proponują wymianę całego układu klimatronika za kilka tyś - chore podejscie a to jest jakaś pierdoła, nie wiem czujnik jakiś. Ktoś spotkał taki problem? co to może być? ew. gdzie szukać? ew. gdzie można szukać specjalistycznego warsztatu mieszkam w świętokrzyskiem
A przedtem działało dobrze? Czy tak jeździsz od kupna samochodu?
W twoim przypadku jeśli układ szczelny i klima nabita to jedna z 2 rzeczy może nie działać dobrze:
- zawór rozprężny na kompresorze klimatyzacji
- panel klimatronika
Ja u siebie też mam pewien problem z klimą. Działała super ale wymieniłem panel na ten z grzanymi stołkami i po wymianie panela gdy włączam AC słychać jak w nawiewie klapy się przestawiają ale zimnym zaczyna wiać dopiero po przejechaniu około 5km byłem z tym u fachowców i twierdzą, że z układem klimatyzacji jest wszystko ok. Ja wiem, że jest coś nie tak z panelem być może ten z grzanymi stołkami ma inne kodowanie lub jest z nim coś nie tak bo na starym panelu odrazu po załączeniu AC zaczynało dmuchać chłodnym.
zurun - podmień od kogoś dla sprawdzenia panel klimatronika bo możliwe że tu masz problem
kozak677 - doprowadż sobie do ładu problemy z czujnikami temp bo tu może być największy problem i nie załącza klimy
arcin_PL - mam płytki z panelu klimatronika do sprzedania z grzanymi stołkami jakbyś potrzebował na podmianę.
Doposażanie - Elektryka - Diagnostyka Grupy VAG
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)