U mnie wkłady podgrzewane są od nowości ale było tak jak pisze PROSTO, czyli od lusterek przez słupki instalacja jest i kończyła się na wtyczce, wystarczyło podpiąć prąd(wkłady z termoregulatorem).
U mnie wkłady podgrzewane są od nowości ale było tak jak pisze PROSTO, czyli od lusterek przez słupki instalacja jest i kończyła się na wtyczce, wystarczyło podpiąć prąd(wkłady z termoregulatorem).
|
czyli wiązka od lusterka do słupka jest uniwersalna a dalej jej nie ma ? nie mam żadnego napięcia pod wkładem lusterka na przewodach jeden ma masę a drugi milczy nawet jak włączam grzanie tylnej szyby .
wiec gdzie szukać braku instalacji ? czy to kwestia brakującego przekaźnika ?
Od strony kierowcy odkręcasz plastik ten co jest raczka otwierania maski. Jest tam zielona kostka jak dobrze pamiętam no i do niej są kable od lusterka pociągnięte już wystarczy z drugiej strony kostki zapodać plus zależnie od tego czy masz wkłady z termoregulatorem wtedy stały a jeśli masz wkłady bez to plus z włącznika podgrzewania tylnej szyby, biały kabel przy włączniku tylnej szyby przynajmniej w po lifcie. Druga strona analogicznie do strony kierowcy. Wszystko to już było na forum opisane z fotkami chyba w dziale warsztat.
No a mnie zastanawia jedna sprawa że jeden wkład mam z termoregulatorem ten mniejszy a lewy bez i są obydwa orginalne czyżby proszenie właściciel zmienił któryś??? Bo chyba raczej tak nie wychodziły z fabryki
Wysłane z mojego LG-D605
No nic na weekendzie sprawdzę tą instalację i dam znać jak to wygląda
Wysłane z mojego LG-D605
Wiem, że nikt tu nie jest wróżką i sprawę powierzę elektromechanikowi, ale chciałbym zapytać:
Czy instalacja podgrzewania lusterek w 8L jakoś łączy się z instalacją podgrzewania dyszy spryskiwaczy szyby przedniej?
Postanowiłem wymienić wkłady lusterek. Okazało się, że kable są do lusterek już poprowadzone. Stare wkłady nie miały mat grzejących. Nowe już te maty mają, ale nie mają termoregulatora. Podłączyłem te nowe wkłady do kabelków z lusterka. Sprawdziłem bezpiecznik - spalony. Wymieniłem - znów się spalił. Podłączyłem na chwilę na krótko(drut zamiast bezpiecznika) i zaczęły się grzać kable od podgrzewania dysz spryskiwaczy - tam szukać przyczyny(zwarcia?) dlaczego spala się bezpiecznik?
Panowie to jaka musi być temperatura na zewnątrz, aby lusterka z termoregulatorem grzały ?
poniżej 5 stopni
Mam polifta, grzanie dup i całkiem niezłe wyposażenie. Obie szyby chyba też grzane, ale pewny nie jestem. Jak sprawdzić, czy mam też grzane lusterka?![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)